Close search

Na prodej je dům slavného herce s finančními problémy: Kde žila hollywoodská hvězda Nicolas Cage?

Profimedia Zdroj: Profimedia

Oscarový americký herec Nicolas Cage, který si zahrál ve filmech jako Město andělů nebo Opustit Las Vegas, se proslavil nejenom díky své umělecké činnosti, ale také pro svou zálibu utrácet. Cage se kvůli svému nehospodárnému zacházení s financemi dostal do potíží a musel s postupem času prodat mnohé své nemovitosti. Jedna taková unikátní nemovitost v San Franciscu je nyní opět na prodej a proslavil ji nejenom věhlasný herec, ale i obraz slavného výtvarníka.

Nicolas Cage během své herecké kariéry natočil desítky filmů. I když některé z nich nebyly divácky úspěšné, dokázal si za dlouhé roky vytvořit reputaci schopného herce. Za své výkony sbíral mnohamilionové honoráře, přesto se během let, kvůli své veliké oblibě nerozvážně utrácet peníze, dostal do finančních problémů.

Velké utrácení

Cage se totiž proslavil i zálibou v kupování si předražených artefaktů, nebo i luxusních nemovitostí a automobilů, které jeho peněženku zbytečně zatěžovaly. Herec se tak stal hrdým majitelem například pravé dinosauří lebky nebo velice drahé sbírky komiksů.

Kvůli těmto špatným investicím ve výsledku přišel o většinu majetku a na účtě mu zůstalo 25 milionů dolarů (563 milionů korun). Tato částka sice není nijak zanedbatelná, ale pro herce, který si za pouhý rok 2009 dokázal přijít na 40 milionů dolarů (800 milionů korun), se jedná o skutečně velký rozdíl.

Prodej sídla

Dříve slavnému herci také patřila luxusní rezidence, která se nachází v prosluněném kalifornském městě, San Francisco. Přepychové sídlo, jehož vzhled se inspiruje obdobím anglické gotické architektury, se ale proslavilo nejenom díky hollywoodskému herci. Kvůli svému neobvyklému vzhledu se objevilo i na obraze slavného malíře “An Evening Journey” Evgenye Lushpina a nyní si jej zájemce může pořídit za 11 milionů dolarů ( 248 milionů korun).

Cage si pořídil tuto nemovitost v roce 2006 za 9,4 milionu dolarů (211 milionu korun) a za dva roky jej prodal se ztrátou za pouhých 8,5 milionů (190 milionů korun). Nynější majitelé požadují za své sídlo 10,95 milionů dolarů (246 milionů korun).

Luxusní rezidence

Sídlo je na americké poměry celkem staré, jelikož bylo postaveno v roce 1914. Majestátní klenba, která se tyčí nad hlavním vchodem, působí skutečně středověkým dojmem a není divu, jelikož styl částečně odráží některé prvky anglické gotiky.

Nehledě na design exteriéru, vnitřní prostory nabídnou novým majitelům vzdušné a světlé místnosti, které mají dostatek přirozeného světla díky velkým oknům. Dům má celkem šest samostatných ložnic a stejný počet koupelen. K hlavní ložnici jsou připojeny dvě samostatné místnosti, které slouží jako šatny a nemovitost má i jeden pokoj speciálně vybavený jako domácí posilovnu.

Největší výhodou sídla je ale jeho jedinečné umístění. Rezidence stojí na kopci s výhledem na záliv a dokonce i na nechvalně proslulou věznici Alcatraz.

PODÍVEJTE SE NA DŮM, KTERÝ PATŘIL SLAVNÉMU HERCI S FINANČNÍMI PROBLÉMY:

Nejčtenější články

Zavří­t reklamu