Close search

Dovolenkové destinace 2019 - jaké letos budou hitem?

pixabay Zdroj: pixabay

Už se nemůžete dočkat letošní dovolené, ale ještě nejste pevně rozhodnuti, jam se vydáte? Pokud chcete zažít víc než jenom opalování se na pláži a přejídaní se v hotelu, nechte se inspirovat naším výběrem destinací, které vám zaručí nezapomenutelné zážitky.

Jordánsko

Hitem a novinkou letošní sezóny bude bez pochyb Jordánsko. Jordánsko je destinací, kde narazíte na exotickou přírodu i kulturu. Velkou roli tam hraje islám, od něhož se rozdíly, v porovnání s jinými zeměmi,  odvíjí. Jordánsko se pyšní krásami přírody, podmořským světem, pouštním Safari a dalšími úkazy, díky kterým si Jordánsko zamilujete.

Navštívit byste měli starobylé skalní město Petra, které je zapsané na seznamu památek UNESCO a patří k jednomu z divů světa. Zážitkem bude plavba na kánoi po Rudém moři, koupání v Mrtvém moři, relaxace na překrásných plážích a mnoho dalšího.

Senegal

Africký Senegal je dalším tipem, kde strávit netradiční skvělou exotickou. Hotely zde jsou na vynikající úrovni a navíc nemusíte řešit vízum. Sympatické je také to, že zde nepotkáte davy turistů, můžete se vydat na Safari a na místě budete už za šest hodin z Prahy.

Písečné pláže tam jsou liduprázdné a najdete tam krásně vybarvené mušle. Je ale přísně zakázáno je vyvážet. Zajímavostí je i návštěva Růžového jezera, které je slanější než Mrtvé moře.

Srí Lanka

Rajský tropický ostrov, plný vzácných kamenů a aromatických čajů, si zamilujete. Mísí se tu odlišné kultury a historie, najdete zde bujnou vegetaci, písečné pláže a modré moře. Skvělý zážitek ze Srí Lanky doplní přívětiví domorodí lidé.

V místních restauracích se tam výborně najíte za cenu srovnatelnou u nás. Letenky seženete kolem 12 tisíc a provoz v destinaci vás vyjde na hubičku. Navíc se tam rok od roku zvyšuje kvalita ubytování. Za návštěvu určitě stojí čajové plantáže a národní park s volně žijícími zvířaty. Na Srí Lanku je ideální jet od prosince do dubna.

Indonésie (Bali)

V Indonésii je na 17 tisíc ostrovů. V posledních letech patří k nejoblíbenějším destinacím a také letos bude patřit ke špičce dovolenkových destinací. Rozmanitost země láká dovolenkáře i dobrodruhy. Oblíbené je především Bali se silnou energií. Prožijete tu nádhernou dovolenou, na kterou se budete chtít vracet. Nejen díky úžasným bílým plážím, bujarému nočnímu životu i tradiční kultuře.

Řecké ostrovy

I letos budou v oblibě Řecké ostrově. K nejoblíbenějším patří Kréta, Rhodos, Zakynthos, Thassos nebo Santorini. Velké oblibě se těší i Mykonos, na kterém jsme loni mohli potkat řadu známých osobností. Řecko asi netřeba představovat. Slunce, mytologie, olivovníky, architektura, nádherné pláže s čistým mořem, vynikající kuchyně, zábava - to je Řecko.

 

Nejčtenější články