Close search

Donatella Versace si pořídila dům, ve kterém pobýval sám Disney i Ernest Hemingway

Instagram Zdroj: Instagram

Návrhářka a kreativní ředitelka jednoho z nejslavnějších módních domů světa, Donatella Versace, si pořídila luxusní vilu na severu Itálie. Tato nemovitost se může pochlubit více než vysokou cenou svojí velkou historií. V domě totiž dříve žili slavní spisovatelé jako Thomas Mann nebo Ernest Hemingway, dokonce i sám zakladatel společnosti Disney, legendární Walt.

Versace, která módní dům převzala po smrti svého bratra, Gianniho Versace, si pořídila novou nemovitost ve své rodné Itálii. Návrhářka ale nesáhla pouze po luxusní nabídce, ale také po skutečně výjimečné historii.

Slavní hosté

Dům totiž dříve patřil známému italskému vydavateli Arnoldu Mondadorimu, který zde hostil mnoho významných tvůrců. Mezi jeho hosty patřil například i Walt Disney, který vytvořil celé animační a filmové impérium. Disney s Mondadorim podepsal ve vile smlouvu o publikaci některých pohádek v knižní podobě. V domě také na pozvání vlivného majitele pobývali slavní spisovatelé jako Ernest Hemingway nebo Thomas Mann.

Růžově zabarvená vila se nachází na severu Itálie a nové majitelce nabídne výhled na slavné jezero Maggiore. Tato oblast je v Itálii považována za velmi lukrativní, jelikož si zde drahé nemovitosti kupují často zahraniční investoři.

Vyšší cena

Vilu Mondadori si Versace pořídila za 5 milionů euro (127,5 milionů korun). Podle všeho návrhářka o luxusní a prostornou vilu skutečně stála, jelikož za danou nemovitost zaplatila ještě o 200 tisíc euro více. Dům se totiž původně prodával za 4,8 milionů euro (122,4 milionů korun).

Tato historicky význaná nemovitost své nové majitelce ale nabídne prestižní adresu a výjimečnou historii, kterou se může pochlubit jen málokterý dům. Také se Versace může těšit na 20 pokojů a 12 koupelen, kterými vila disponuje. I na jedinečný výhled na krásné jezero Maggiore, vedle kterého se dům nachází.

Podívejte se na jedinečnou vilu, ve které pobývali Walt Disney i Ernest Hemingway. 

Nejčtenější články

Zavří­t reklamu