Close search

Do grantového programu Tesco se hlásí stále více projektů

pixabay Zdroj: pixabay

Zájem neziskových a příspěvkových organizací o účast v grantovém programu společnosti Tesco - Vy rozhodujete, my pomáháme, roste. Do nového ročníku se přihlásilo celkem 536 projektů. Všechny přihlášené projekty se nějakým způsobem snaží zlepšit prostředí ve svém okolí.

Možnost získat finanční podporu od Nadačního fondu Tesco využilo již více než 540 projektů, které dohromady získaly částku 13 milionů korun. „Těší nás, že povědomí o našem grantové projektu Vy rozhodujete, my pomáháme, neustále roste a hlásí se stále velké množství projektů a organizací. Máme tak společně s našimi zákazníky skvělou možnost podpořit vynikající aktivity v místě jejich bydliště,“ říká Patrik Dojčinovič, výkonný ředitel Tesco ČR.

Do posledního ročníku se přihlásilo celkem 536 projektů. Nyní jsou všechny přihlášené projekty hodnoceny porotou složenou ze zástupců odborného garanta Nadace rozvoje občanské společnosti a vybraných zaměstnanců společnosti Tesco. „Společně prověřují nominované projekty z hlediska jejich transparentnosti, důvěryhodnosti, udržitelnosti, z hlediska jejich dopadu na komunitu a potenciál pro zapojení členů komunity,“ vysvětluje Jana Vožechová, ředitelka Nadace rozvoje občanské společnosti.

Nejvíce přihlášených projektů se zaměřuje na následující oblasti:

 Pomoc zdravotně či sociálně znevýhodněným osobám – 193 projektů

 Vzdělávání a rozvoj dovedností dětí, mládeže a dospělých – 142 projektů

 Podpora rodin a jednotlivců v tíživé životní situaci – 67 projektů

 Rozvoj komunitního života / komunitního prostředí – 55 projektů

A jak to bude dál?

Od 21. ledna do 17. února 2019 budou moci zákazníci Tesco hlasovat ve všech obchodech prostřednictvím žetonů, které obdrží za nákup. Na všech obchodech budou po dobu hlasování umístěny hlasovací zařízení s popisem všech tří nominovaných projektů na daném obchodě. Organizace mají navíc možnost představit svůj projekt a svou činnost i přímo zákazníkům na jednotlivých obchodech.

Výsledky pak budeme znát v týdnu od 6. března. Vítězné projekty získají stejně jako v předchozích letech 30 000 Kč na realizaci. Projekty, které se umístí na druhém místě, získají 16 000 korun, projekty na třetích místech pak 10 000 korun.

Více informací o programu a projektech najdete na stránkách https://itesco.cz/pomahame/

Nejčtenější články