Close search

Diana, Kate i Meghan jako nejsledovanější ženy světa: Čím učarovaly veřejnosti?

Instagram Zdroj: Instagram

Zájem o královskou rodinu není spojený jenom s narozením jejich potomků. Obě svatby mladých princů patřily k nesledovanějším tématům v historii moderních médií. Velký zájem o život monarchů je z části pochopitelný. Proč jsou ale tak populární ženy z královské rodiny?

Celý svět bedlivě sledoval, kdy Meghan Markle porodí další královské dítě. První potomek vévodů, který dostal jméno Archie Harrison, se narodil v pondělí 6. května. Po několikadenním čekání rodiče oficiálně představili svého novorzeného syna světu.

Pozornost veřejnosti se ale neupírala vždy jenom na nejmladší přírůstky do královské rodiny. Samozřejmě královna Alžběta II. se vždy těšila velikém uznání a zájmu lidí po celém světě, avšak s rozvojem médií a jednodušším přístupem k televiznímu a rádiovému vysílání, přišel zájem o větší množství informací pro různorodé publikum. Královská rodina si svoji reputaci dlouhé roky budovala a stále buduje sama. Má zkušený tým PR specialistů, kteří pečlivě plánují jakékoli zveřejnění informací a snaží se pomocí tradičních médií i sociálních sítí přiblížit veřejnosti život královské rodiny.

Ve stínu Diany

Proč ale britská královská rodina doslova válcuje představitelé jiných monarchií? Koneckonců například španělské, nizozemské i švédské královské rodiny jsou neméně zajímavé. Tady asi měla největší vliv tragicky zesnulá princezna Diana.

Její život byl sice krátký, ale za tu dobu stihla svojí jedinečnou osobností okouzlit celý svět a ukázat v dobrém a lidském světle představitele monarchie. Zájem o její osobu bohužel rostl i kvůli nevydařenému manželství, ale z pozitivního odkazu, který Diana zanechala, čerpá britská královská rodina dodnes.

Budoucí královna

Zdá se, že to jsou právě představitelky něžného pohlaví, o které se společnost tak zajímá. S příchodem vévodkyně Kate Middleton, která si v roce 2011 vzala dědice trůnu prince Williama, popularita těchto monarchů po celém světě zázračně stoupla. A byla to právě vévodkyně Kate, která opět svým přístupem získala náklonnost veřejnosti.

Vévodkyně z Cambridge se za osm let svého manželství s princem Williamem stihla zařadit mezi módní ikony. Outfity, které Kate Middleton nosí, sledují po celém světě miliony ženy a snaží se její styl kopírovat. Vévodkyně se ale těší nejenom přízni žen, ale i mnohých mužů.  Proslavila se například svým přístupem k oblečení, kdy se jí daří kombinovat relativně levné outfity z běžně dostupných obchodů s těmi exkluzivními. Lidé si cení i toho, že své oblečení nosí opakovaně a snaží se tak zbytečně nezatěžovat rozpočet.

Nová vévodkyně

Mladší ze sourozenců k sobě vždy rád poutal mnoho pozornosti. Před rokem to opět dokázal sňatkem s bývalou americkou herečkou Meghan Markle. Jejich svatba byla opět velmi sledovanou událostí a nyní se veškerá pozornost upíná na jejich novorozeného syna.

Meghan Markle, se stejně jako vévodkyně z Cambridge, sice snaží jít ve šlépějích princezny Diany, avšak se svým chotěm zvolila trochu jinou cestu, pomocí které na sebe poutají pozornost. Harry a Meghan si oblíbili porušování tradic a zdá se, že se skutečně rozhodli, že společný život poskládají jiným způsobem, než bylo dříve v královské rodině zvykem.

Tento přístup se také těší pozitvním ohlasům ze strany veřejnosti, jelikož snahy držet krok s moderní dobou se u představitelů monarchie rozhodně cení. Meghan se za tu krátkou dobu co je vévodkyní také se svým chotěm zaměřila na charitativní činnost a vévodové se aktivně zapojují do podporování mnohých neziskových oraganizací. V nedávné době dokonce zveřejnili informaci, že na svém instagramovém účtu budou každý týden střídat organizace, nebo lidi, které sledují. Aby tímto způsobem právě upoutali pozornost k různorodým problémům dnešní doby.

Podívejte se v naší galerii na fotografie novorzeného "baby Sussex" a dam z královské rodiny, které učarovaly světu.

Nejčtenější články

Zavří­t reklamu