Close search

Čím potěšit ženu o Vánocích, když už všechno má?

pixabay Zdroj: pixabay

S blížícími se Vánocemi mnozí muži řeší, jakým dárkem by udělali manželce, přítelkyni či milence radost a jaký dárek jí vybrat. Žádný z nich se určitě nesplete, když pro jednou zapomene na tradiční drahé kovy a rozhodne se ji potěšit exkluzivními tahitskými perlami.

Dar z pozemského ráje

Uprostřed Tichého oceánu se nachází souostroví Francouzská Polynésie, oblast svou velikostí srovnatelná s celou Evropou. Mezi 5 skupinami ostrovů je nejvýznamnější oblast Tahiti se svými návětrnými a závěrnými ostrovy. Oblast se v posledních desetiletích stává oblíbenou destinací pro turisty z celého světa.

Můžete zde prožít nádhernou dovolenou, poznat ostrovní pralesní flóru nebo neskutečně bohatý podmořský život v lagunách. Ale na co nenarazíte nikde jinde na naší planetě, jsou černé tahitské perly. Původně se nacházely pouze v lagunách ostrova Tuamotu a Gambierových ostrovů, dnes vznikají především v perlových farmách na ostrovech kolem Tahiti. Těch je  v současnosti kolem dvou tisíc.

Jak vznikne perla

U divokých perel, tj. vzniklých bez zásahu člověka, dodnes neexistuje jednoznačná odpověď. Z celkového množství vyprodukovaných perel tvoří tyto čistě přírodní zcela zanedbatelné procento. Drtivá většina dnešních perel pochází z mořských farem.

Do perlotvorky se opatrně vloží kousek tkáně jiné perlotvorky a kousek lastury sladkovodní perlotvorky. Perlotvorka začne kolem vložených substancí vytvářet ochranný povlak, perlu.  A pouze v prostředí ostrovních lagun tahitských ostrovů dochází k vylučování organické bílkoviny konchiolinu, která způsobuje černou, šedou nebo antracitovou barvu perel. Celý proces od pěstování perlorodek po získání perly je mnohaletý - trvá 5 až 8 let.

Darováním černých perel vyjádříte lásku ženě

Černá perla se těší pověsti výjimečné hodnoty a vzácnosti. Je označována jako královna perel a současně perla královen. Podtrhuje ženskou krásu a udržuje její mládí. Zdůrazňuje ženskou čistotu, uklidňuje emoce a podporuje psychickou stabilitu a zdravé sebevědomí. Chce-li muž beze slov vyjádřit svoje city královně svého srdce, je věnování královny perel tou nejlepší volbou. 

Nejčtenější články