Close search

Chystáte se na eurovíkend? Letušky a stewardi prozradili, čeho byste se měli vyvarovat

Pixabay Zdroj: Pixabay

Hlavní sezóna dovolených je sice za námi, podzim však přeje eurovíkendům. Zaměstnanci aerolinek včetně letušek a stewardů prozradili tipy a triky na pohodový let. Zkušeností mají více než požehnaně. Jak si tedy čas strávený v letadle užít a vyhnout se problémům?

Kdo může mít více zkušeností s létáním než letušky a stevardi, kteří se každý den starají o bezpečnost a pohodlí tisíců pasažérů? Serveru Business Insider prozradili několik triků pro příjemnější pobyt na letišti, kterými se sami řídí, nebo které pochytili při práci.

Na cestu ráno

"Vždy všem říkám, aby využívali ranních letů, pokud mohou," uvedl stevard Kevin Cain, který pracuje pro společnost PSA Airlines. Podle jeho zkušeností mohou mít odpolední lety zpoždění.

Vlastní voda

Pokud se chcete vyhnout tradičně přemrštěným cenám za nápoje, noste si s sebou vlastní lahev na vodu. Podle zkušeností pracovníků společnosti Delta Airlines má totiž většina letišť k dispozici pitnou vodu zdarma. Vždy ale záleží na konkrétním cestovateli, jaké má předešlé zkušenosti se spotřebou místní volně dostupné vody. V některých místech totiž kvalita nemusí být odpovídající.

Žádné horké nápoje

Jeden ze stevardů by také nedoporučoval cestujícím pít kávu nebo čaj, který rozlévají v letadle. Podle něj voda, ze které se tyto horké nápoje vaří, není alespoň v USA zrovna nejlepší.

Pozor na hygienu

Podle pracovníka United Airlines by si cestující měli rozmyslet, zda si v letadle dají do nápoje led. Je totiž potřeba dávat si pozor na čistotu kleštiček na led, která prý nebývá z nejlepších.

Méně je lépe

Cestující by si podle zaměstnanců společnosti United Airlines měli hlavně dávat pozor na rozměry zavazadel. A na to, zda nepřekračují povolený limit. Zjištění, že jste nad limit, totiž může na letišti velmi znepříjemnit odbavení. Rovněž při koupi letenek by si cestující vždy měli dávat pozor, zda je v ceně již zahrnuto zavazadlo, nebo ne.

CHYSTÁTE SE NA EUROVÍKEND? PODÍVEJTE SE DO FOTOGALERIE:

Nejčtenější články