Close search

Chcete získat vysněnou práci? Přehled situací, které vás při pohovoru zničí

Pixabay Zdroj: Pixabay

Pracovní pohovory jsou náročnou součástí výběrového řízení, kdy musíte přesvědčit personalistu nebo potenciálního zaměstnavatele, že jste ten nejlepší kandidát. Nervozita i snaha zaujmout mohou ale vést k situacím, které průběh pohovoru dokáží značně poškodit. Víte, čemu se vyhnout?

I když máte velké pracovní zkušenosti i znalosti, ale na pracovním pohovoru se budete chovat nevhodně, zaměstnání nejspíš nedostanete. Takže si určitě dávejte pozor, abyste se vyhnuli na pohovoru těmto situacím, které vám mohou dveře do společnosti jednou provždy zavřít.

Žádné telefony

Před začátkem každého pracovního pohovoru se vždy ujistěte, že máte vypnuté vyzvánění u svého mobilního telefonu. Pokud se totiž během rozhovoru s personalistou ozve vyzvánění, bude se jednat o skutečné faux pas. Rozhodně vše ale ještě zhoršíte, pokud na telefonát odpovíte. Tato situace má pouze jediné řešení: telefon před pohovorem vypnout a při případném vyrušení se za vzniklou situaci omluvit.

Přijďte včas

Vždy se snažte dorazit na svůj pracovní pohovor včas. O potenciálních zaměstnancích, kteří mají zpoždění už na prvním pohovoru, si mohou personalisté vytvořit dojem, že jsou nespolehliví.

Nepomlouvejte

Během pracovních pohovorů často padá otázka „Proč jste opustil své předchozí zaměstnání?“ Rozhodně se vám vyplatí, když si dopředu připravíte odpověď, pozor ale na to, co o svém bývalém zaměstnavateli prozradíte. Rozhodně se vyhněte negativním emocím a pomlouvání.

Zajímejte se

Během pohovoru projevujte aktivní zájem o společnost a její plány. Pokud vám totiž na práci skutečně záleží, chcete většinou získat více informací.

Finanční otázka

Je nepsaným pravidlem, že otázka financí by se měla na pracovním pohovoru řešit až ke konci, nebo v druhé polovině setkání. I když je samozřejmé, že potřebujete z něčeho platit své účty, zkuste se ihned na začátku pohovoru neptat na výši platu.

CO PŘI POHOVORU DĚLAT, A CO NIKOLIV ČTĚTE V GALERII!

Nejčtenější články