Close search

Cesta vstříc smrti: Fotografie modelky, která zaznamenávala svůj boj s rakovinou

instagram Zdroj: instagram

Teprve v říjnu loňského roku jí lékaři diagnostikovali rakovinu prsu. Zákeřná nemoc byla odhalena bohužel příliš pozdě a mladá žena do dvou měsíců zemřela. Kontroverzní modelka, kterou proslavila americká reality show Amerika hledá topmodelku, svůj boj prohrála na začátku prosince. Krátké období boje se zákeřnou nemocí modelka dokumentovala na svém instagramu.

Nebyla šance na vyléčení

Jael Strauss, známá především z osmé řady soutěže Amerika hledá topmodelku, zemřela na začátku prosince loňského roku po pouhém dvouměsíčním boji s rakovinou prsu. Ta jí byla diagnostikována ve čtvrtém stadiu a její vyhlídky proto už od začátku nebyly dobré.

Jael sice nastoupila na chemoterapie, ty ale o Halloweenu vzdala a dobrovolně odešla do hospicu. Kvůli příšerným bolestem musela odejít z práce, díky čemuž přišla o zdravotní pojištění. Její přátelé uspořádali sbírku, která měla modelce pomoct s pokrytím nákladů na léčbu.

Svůj příběh sdílela na Instagramu

Modelka na Instagramu sdílela téměř každý okamžik svého boje s rakovinou. Vyfotila se při chemoterapii, při zvířecí terapii a na síť nahrála i video, kde si kvůli léčbě holí hlavu. Po účasti v soutěži Amerika hledá topmodelku, ve které skončila šestá, propadla Jael drogám.

Zázraky se dějí, ale..

Závislá byla zhruba pět let. V srpnu 2017, prá týdnů před tím, než jí byla zjištěna rakovina, dala na svůj instagram prohlášení, ve kterém sděluje, že už je pět let čistá: “Dobrý bože! Vím několik věcí: Zázraky se dějí. Uzdravení je možné pro každého, nehledě na to, jak hluboko si myslíte, že jste klesli.”

Z vlivu drog se tedy nakonec vymanila, život jí ale zkřížila rakovina. Své poslední dny strávila Jael v bezvědomí, obklopená svou rodinou. Ta se pro TMZ vyjádřila, že Jael věděla, jak moc ji všichni milovali a že ona sama přinášela lidem spoustu radosti. Modelka a herečka zemřela v pouhých čtyřiatřiceti letech.

Nejčtenější články