Close search

Český film Ženy v běhu boduje! Láká díky obsazení

Cinemart Zdroj: Cinemart

Snímek Ženy v běhu – romantická komedie režiséra Martina Horského – vypráví o radostech a strastech toho, když se jedna nesportovní rodina, kde nikdo nikdy neuběhl ani metr, rozhodne zaběhnout maraton. Film se stal nejnavštěvovanějším snímkem minulého víkendu a teď si brousí zuby na další prvenství.

Film Ženy v běhu měl premiéru 31. ledna a o víkendu ho v kinech vidělo na 148 tisíc diváků. Pro srovnání – největší hit loňského podzimu, snímek Bohemian Rhapsody, který zaznamenal celkově 1,5 milionu diváků, hltalo o víkendu 30 tisíc párů očí.

Plejáda hvězd

Česká komedie vypráví příběh rázné matky tří dcer (Zlata Adamovská), která se rozhodne splnit poslední přání zesnulého manžela a uběhnout maraton. K tomu však potřebuje i zbytek rodiny. Jejím dcerám ale sport nic neříká a v životě se také tak trochu plácají.

Nejstarší Marcela (Tereza Kostková) musí neustále řešit problémy svých tří synů a od jejich otce Karla (Ondřej Vetchý) už dvacet let čeká na požádání o ruku. Bára (Veronika Khek Kubařová) by chtěla miminko, ale nemůže najít zodpovědného partnera, a třetí dcera Káťa (Jenovéfa Boková) uvízla v nesmyslném vztahu s ženáčem.

Film má obdivovat ženy, protože toho dokážou ve svém životě tolik zvládat. Ženy jsou prý v neustálém běhu, stejně jako hrdinky tohoto filmu, které si k tomu přibraly ještě běh maratonský. Název Ženy v běhu má tedy dva významy.

Podívejte se do galerie na fotografie z filmu!

Nejčtenější články