Close search

Čech, který s jógou dobyl svět: Honza se proslavil krkolomnými pozicemi, sledují ho statisíce lidí

Instagram/@yogabeyond Zdroj: Instagram/@yogabeyond

Povedlo se mu propojit hned tři vášně dohromady – jógu, lásku a cestování. Se svojí ženou a malou dcerou ve volných chvílích cestují po celém světě a dělají to, co je baví. Předvádí šokující sestavy s prvky akrobacie. Spatřit je v těch nejneuvěřitelnějších pozicích můžete třeba před římským Koloseem, londýnským Tower Bridge, pařížskou Eiffelovkou nebo na pražském Staromáku.

Jejich instagramový profil #yogabeyond patří mezi těmi jogínskými k nejúspěšnějším. Mají přes 400 tisíc followerů a jejich počet každým dnem raketově stoupá. Není divu. Nad tím, co tihle dva dokážou, zůstává až rozum stát. A do jógy už od narození zasvěcují i jejich malou dceru Sofií Phoenix, které je teď dva a půl.

Honza vyrůstal na farmě v Česku, Claudine je zase rodilou New-Yorčankou s polsko-haitskými kořeny, která se józe začala věnovat na Bali. Tam na sebe tihle v roce 2007 na školení instruktorů také narazili a byla z toho láska jako trám.

„Když jsme se konečně setkali, zdálo se, jako by naše svobodné duše a neukotvená srdce našli ten chybějící kousek pro život s vyšší vibrací!“, prohlásila Claudine v jednom z rozhovorů.

Nakonec zamilovaný pár zakotvil v australském Sydney, kde si otevřeli studio s názvem Yoga Beyond. V něm seznamovali nadšence s jógou. Jejich vášní je však směr nazývaný acrojóga, který sami vymysleli. Ta v sobě spojuje cvičení, prvky partnerské thajské masáže a akrobacie.

Aby se však mohli věnovat jejich další společné vášni, kterou je cestování, zaměřili se v posledních letech především na vzdělávání. Každoročně zorganizují na půl tuctu školení nových lektorů v různých částech světa.

Podívejte se do galerie na neuvěřitelně krkolomné pozice Honzy a Claudie, a seznamte se s dalšími úspěšnými jogínkami a jogíny z celého světa. Jejich ohebnost vám vyrazí dech!

Nejčtenější články

Zavří­t reklamu