Close search

Byli úspěšní a bohatí, ale zbankrotovali. Kdo z celebrit dokázal rozházet svůj závratný majetek?

Pixabay Zdroj: Pixabay

Status celebrity a veřejně známé osobnosti dokáže mnohým lidem vydělat nemalé peníze. Bohužel s vysokými příjmy často přicházejí i náročné požadavky, které mohou hvězdy dostat do finančních potíží. Kdo ze slavných, nehledě na vysoké honoráře, přišel o veškeré jmění?

Sláva a bohatství nikomu nezaručí doživotní štěstí. Své o tom vědí známé osobnosti, které nehledě na své velké výdělky musely vyhlásit bankrot nebo přišly o většinu majetku.

Michael Jackson

Zesnulý popový král Michael Jackson se proslavil nejen svým hudebním nadáním, ale také marnotratností. Přestože si za život díky svým písním a koncertům vydělal stovky milionů dolarů, dokázal všechny své peníze rozházet a vytvořit si tak obrovský dluh. V momentu nečekané smrti hudební ikony v roce 2009 jeho zadluženost dosahovala 400 milionů dolarů (přibližně 9 miliard korun).

Kromě finančních problémů Jackson také řešil obvinění ze sexuálního obtěžování nezletilých chlapců, kvůli kterému také stanul před soudem.

Nicolas Cage

Slavný americký herec, který za svůj výkon ve filmu Opustit Las Vegas získal zlatou sošku Oscara a ročně si dokázal díky své práci přijít i na desítky milionů dolarů, své finance špatně investoval a ve výsledku skončil s „pouhými“ 25 miliony dolarů na účtě. Tato částka sice není nijak zanedbatelná, ale pro herce, který si za pouhý rok 2009 dokázal přijít na 40 milionů dolarů (800 milionů korun), se jedná o celkem velký propad.

A jak se Cage do této situace dostal? Herec se kromě svého talentu také proslavil láskou k utrácení peněz. Pořídil si například mnoho nemovitostí, luxusních aut i velmi drahé sběratelské předměty jako lebku dinosaura nebo sérii komiksů. Problémy ale nastaly, když musel za své četné nemovitosti začít platit vysoké daně. To herci s postupem času způsobilo velké finanční potíže.

Mike Tyson

Celosvětově proslulý americký boxer Mike Tyson zažil ve svém životě skutečné vzlety a pády. I když si dokázal během svých aktivních let ve sportu vydělat přes 400 milionů dolarů (9,2 miliardy korun), později skončil s dluhem 23 milionů dolarů (529 milionů korun). Musel vyhlásit bankrot, odsedět si nějaký čas ve vězení a navštěvovat léčebny, než se opět vrátil do jisté finanční stability.

Tyson přišel o peníze, jelikož také velmi rád utrácel za luxusní věci. Pořídil si například zlatou vanu nebo skutečné tygry. Později ale začal dlužit na daních, také nevrátil peníze svému manažerovi a musel zaplatit velkou částku po rozvodu své bývalé manželce. Nyní Tyson podniká v Kalifornii, kde si otevřel společnost pro legální prodej marihuany.

Kim Basinger

Herečka si v roce 1989 dovolila celkem velkou investici. Rozhodla se totiž, že si pořídí svoje vlastní město a přesně tak i učinila, když si koupila městečko Braselton v americkém státě Georgia. Koupě města ji tehdy vyšla na 20 milionů dolarů (podle tehdejšího kurzu se mohlo jednat o 560 milionů korun). Basinger z města chtěla udělat atrakci, v roce 1993 ale oficiálně vyhlásila bankrot.

PODÍVEJTE SE NA CELEBRITY, KTERÉ ZBANKROTOVALY DO GALERIE:

Nejčtenější články