Close search

Britská královská rodina se těší na další miminko. Co ho bude čekat po narození?

Extra.cz Zdroj: Extra.cz

Celý svět obletěla zpráva o tom, že Meghan Markel, vévodkyně ze Sussexu čeká potomka. Celá Británie nyní slaví a tipuje, jak se bude královské dítko jmenovat. Pro Meghan jakožto prvorodičku je to také bezpochyby obrovská událost. Co bude miminko po narození čekat?

Meghan by prý měla porodit na konci března nebo začátkem dubna. Jelikož se těhotenství většinou oznamuje až po prvním trimestru, pravděpodobně bylo královské miminko počato na začátku léta, tedy ani ne dva měsíce po svatbě.

Lady nebo hrabě?

Potomek Meghan a Harryho pravděpodobně neponese titul princ nebo princezna, i když výjimka potvrzuje pravidlo a titul malému „princátku“ může udělit jeho prababička královna Alžběta II. Tuto výjimku už totiž udělala u dětí Williama a Kate. Pravidlo, které zavedl v roce 1917 děda Alžběty Jiří V. zní, že královským titulem se mohou pyšnit pouze děti a vnoučata monarchy. To mělo omezit velikost královské rodiny. Nicméně je také otázka, jestli o tuto výjimku královny budou vůbec rodiče miminka stát.

Zároveň jsou si v královské rodině vědomi smutného faktu, že tituly děti vévody a vévodkyně získají automaticky po Alžbětině smrti. Do té doby budou používat titul lady nebo hrabě. To ale také nezní špatně, co říkáte?

Co miminko bude čekat?

Miminko se narodí do domu zvaného Nottingham Cottage, kde jeho tatínek Harry bydlí už několik let. Teprve po svatbě začali dům obývat společně s Meghan. Dům se nachází na pozemku Kensingtonského paláce a pyšní se dvěma ložnicemi, obývákem, jídelnou a dvěma koupelnami.

Děťátko bude mít pravděpodobně na starosti mj. i chůva, stejně jako tomu je u dětí prince Williama. Jejich chůva absolvovala „harvard pro chůvy“ a podobný standart můžeme očekávat i u chůvy potomků Harryho a Meghan. Stejně jako sestřenice nenarozeného miminka, Charlotte, bude i on nebo ona moci navštěvovat speciální jesle, které se snaží udržovat „étos vysokého standardu výtečnosti a dobrých mravů“, jak o sobě zařízení samo píše. Takové jesle přijdou rodiče na 420 tisíc korun ročně.

Jistě ho také bude čekat základní průprava v řadě sportů, jako je balet, šerm, golf nebo tenis. Jak to tak u známých dětí bývá, a těch královských obzvláště, dostávají spousty hraček z celého světa. Realita je ale jiná, než se zdá a miminko dostane pouze zlomek z přijatých darů, přičemž zbytek jde většinou opuštěným dětem a na charitu. Bude tedy budoucí potomek Vévodkyně a Vévody ze Sussexu mít raději autíčka nebo panenky a koníky? Na pohlaví miminka si budeme muset počkat do jara příštího roku.

Nejčtenější články