Close search

Britská královna odmítla pravou kožešinu, bude nosit už jen umělé náhražky

Instagram Zdroj: Instagram

Britská královna Alžběta II. se během svého dlouholetého panování mnohokráte dokázala přizpůsobit novým trendům, které se objevují ve společnosti. Nyní se rozhodla, že přestane nosit pravé kožešiny a vymění je výhradně za ty umělé. Jaká další módní pravidla si pro sebe královna určila?

Královská rodina v čele s panovnicí Alžbětou II. sice reprezentuje tradiční britské hodnoty, její představitelé se však v posledních letech neostýchají podporovat moderní trendy. Snaží se tak udržet krok s dobou i přízeň fanoušků. Nyní se proto sama královna rozhodla, že se definitivně vzdá jakékoliv pravé kožešiny na svém oblečení.

Žádné kožešiny

Tuto informaci potvrdila její osobní stylistka a módní poradkyně Angela Kelly. I když výroba umělé kožešiny přináší životnímu prostředí znečištění v podobě chemikálií a energií nutných na její výrobu, královna se rozhodla podpořit populární směr, který se snaží pravou kožešinu jako součást garderóby eliminovat.

Podle Angely Kelly to ale rozhodně neznamená, že panovnice nechá vyměnit pravou kožešinu na svém starším oblečení za umělou. Od nynějška se ale při výrobě nového šatstva bude používat pouze náhražka.

Panovnice si přitom velice pečlivě hlídá, jak se obléká. Pro vystupování na veřejnosti má další důležitá módní pravidla.

Barevné kostýmky

Alžbětu II. můžeme často vidět v pestrobarevných kostýmcích. Královna totiž razí pravidlo, že když bude chodit v béžové barvě, nikdo ji nepozná. Proto nosí oblečení, ve kterém v davu skutečně vynikne a lidé ji uvidí i z dálky.

Klobouky

Klobouky jsou celkem typickým módním doplňkem britské vyšší třídy. Dříve totiž patřily mezi povinnou výbavu dam, které chtěly vyrazit do společnosti, protože se považovalo za nevhodné ukazovat vlasy. Královna se tohoto pravidla drží dodnes a k jejím výrazným kostýmkům patří neméně zajímavé klobouky, které její vzhled doplňují.

Rukavice

Královna Alžběta II. rozhodně nedá dopustit na módní doplněk v podobě rukavic. Její rozhodnutí má ale i čistě praktický důvod. Rukavice totiž zabraňují přenášení bacilů a vzhledem k tomu, že panovnice si každoročně potřese rukou se stovkami lidí, rukavice ji chrání před mnohými nemocemi.

NA MÓDU BRITSKÉ KRÁLOVNY SE PODÍVEJTE DO GALERIE:

Nejčtenější články