Close search

Sláva z ní udělala narkomanku. Britney Spears zbavili svéprávnosti, přesto dokázala znovu zazářit

Archiv Zdroj: Archiv

Byla dětskou hvězdou Disney Channelu, posléze popovou princeznou, která spadla na úplné dno. Měla problémy s alkoholem a drogami, trpěla depresemi, několikrát se léčila na psychiatrii. Dokázala znovu nalézt ztracenou slávu, ale problémy Britney Spears stále neopouštějí.

Dětské celebrity to nemívají lehké

Není sama. Její příběh není nepodobný dalším dětským celebritám jako Miley CyrusAmanda Bynes nebo Macaulay Culkin z kultovní komedie Sám doma, které se nedokázaly vyrovnat se svou slávou.

Americká zpěvačka Britney Spears, která se narodila 2. prosince 1981, patřila mezi populární Disney svěřenkyně. Kariéru zpěvačky odstartovala se svým hitem One More Time ze stejnojmenného alba. Za album Baby One More Time získala mnoho ocenění, mj. dvě nominace na Cenu Grammy (2000). V anketě 1999 Billboard Music Awards byla zvolena umělkyní roku.

Jako sexy školačka se stala popovou megastar. Všechno však zdaleka nebylo tak úžasné, jak to vypadalo navenek. I přes nebývalé hudební úspěchy Britney Spears zažívala psychické potíže. Postupně díky nim spadla do závislosti na alkoholu a amfetaminech. Vše vyvrcholilo v roce 2007, kdy se slavná zpěvačka a tehdy již i dvojnásobná matka zhroutila. Skončila na psychiatrii.

„Ve čtrnácti jsem nasedla na kolotoč a nepodařilo se mi z něj vystoupit", popsala zpěvačka původ svých psychických potíží.

Zažila raketový vzestup i strmý pád, přesto se nevzdala.

Ach ty vztahy

První vážný vztah měla s další Disney Channel hvězdou Justinem Timberlakem. Vztah skončil v březnu 2002, po čtyřech letech. Justin ho uzavřel písní Cry Me a River, kde zpívá o nevěře partnerky. Média tehdy proto spekulovala o nevěře Britney, tím však její skandály teprve začaly.

3. ledna 2004 si v  Los Angeles vzala Jasona Allana Alexandera. Jejím vyvoleným se stal kamarád z dětství, za krásnou nevěstu v bílém však rozhodně nebyla. Měla na sobě džíny a baseballovou čepici. Manželství trvalo celkem 55 hodin. Údajně na popud svého otce Britney požádala o anulování manželství, v žádosti uvedla, že si neuvědomila vážnost situace.  Mělo jít o žert, který překročil meze.

Další manželství uzavřela v noci 18. září 2004. Vzala si tanečníka Kevina Federlina, se kterým vztah potvrdila teprve v červenci téhož roku. V té době byl ženatý s herečkou Shar Jacksonovou a měl s ní dvě děti.

S Kevinem má problematická zpěvačka dva syny, Seana Prestona a Jaydena Jamese. Necelé dva měsíce po narození druhého syna však manželství ztroskotalo. Britney požádala o rozvod kvůli nepřekonatelným povahovým rozdílům.

Věčné drogových excesy a boj o děti

Problémy s alkoholem, deprese, drogy a neschopnost starat se o děti. To byla Britney. Právě drogy prý mohly za to, že si v roce 2007 oholila hlavu. Její manager tvrdil, že to bylo proto, aby se ve vlasech nenašly stopy po drogách, které tam vydrží i několik týdnů. Ve skutečnosti šlo spíš o psychický zkrat.

Tehdejší tisk uvedl, že se objevila v kadeřnickém salónu v Malibu, kde jí odmítli oholit vlasy. Proto se ujala nůžek sama a ostříhala se dohola. Poté zamířila přímo do tetovacího studia, kde si nechala udělat tetování. Svědkové tvrdili, že říkala: „Nedotýkejte se mě. Mám už po krk všech, kteří se mě dotýkají.“

Následovala série neúspěšných pobytů v léčebnách. Bitva o opatrovnictví dětí s Kevinem Federlinem pro Britney neskončila dobře. V době soudního sporu se každý týden musela podrobovat testům na drogy a alkohol. Obstála, ale o děti přišla kvůli obvinění z řízení auta bez řidičského průkazu. Exmanžel Kevin Federline dostal děti do péče, zatímco Britney měla dovolenu jednu návštěvu dětí týdně, a navíc pod dohledem.

Femme Fatale vstává z popela

Po bouřlivých létech plných drog a alkoholu se Britney objevila znovu na scéně jako Femme Fatale. Tak pojmenovala své sedmé album, se kterým se znovu vrátila do světel reflektorů. Tvářila se znovu jako šťastná sexy diva, které se vlastně vůbec nic zlého neudálo. Jistě na tom měl podíl i její tehdejší přítel Jason Trawick. Britney Spears se vrátila i ke koncertování, dokonce absolvovala celosvětové turné Femme Fatale, které se obešlo bez jakýchkoli skandálů.

1.10.2013 vydala videoklip, který za týden zhlédlo více než 20 miliónů lidí. Její hvězda začala opět zářit, přestože následoval i rozchod s Jasonem, provázený baladou Perfume. Britney opět začala sbírat jedno ocenění za druhým, zazářila i jako tvář několika reklamních kampaní. Stala se porotkyní amerického X Faktoru.

A zase ta psychiatrie

Štastné a úspěšné roky Britney skončily s rokem 2019. Začátkem dubna se totiž znovu dostala do psychiatrické léčebny. Na vině údajně byla emocionální nestabilita hvězdy. Do léčebny dle prvotních informací měla nastoupit sama, později se však objevily pochyby. Měla být v léčebně držena proti své vůli, a to již od ledna. Britney měl do léčebny poslat její otec jako poručník.

Spekulací se vyrojilo mnoho, pravdu však zná asi jen sama Britney. Jakkoli, její pobyt na psychiatrii vedl ke vzniku hnutí #FreeBritney. To si klade za cíl zbavit Britney nenasytných manažerů a právníků, a především ji osvobodit z poručnictví svého otce. Již od roku 2008, po velkém psychickém kolapsu, je Britney Spears zbavena svéprávnosti. Od té doby za ni ve všem rozhoduje otec, přestože pro to již není důvod.

#FreeBritney

Hashtag #FreeBritney je plný otázek. Odpovědi však neexistují. Jisté je, že zpěvačka je stále nesvéprávná a její život je tak v moci jejího otce.

„Všechno je v pořádku. Moje rodina jen prochází náročným obdobím. Nevěřte všemu, co se píše a říká!“ vydala Britney ve svém oficiálním prohlášení. „Jediné, co teď potřebuji, je trocha soukromí,“ dodává. Jenže objevují se i spekulace, že prohlášení nepochází přímo od Britney, ale od týmu, který je v režii jejího otce. Nezbývá než držet Britney pěsti a věřit, že své psychické potíže překoná a opět se dostane na výsluní.

PŘIPOMEŇTE SI SLÁVU I PÁDY BRITNEY VE FOTOGALERII.

Nejčtenější články

Zavří­t reklamu