Close search

Brick, Frankie, Sue... Co nevíte o úspěšném seriálu Průměrňákovi

Archiv Zdroj: Archiv

Bude tomu deset let, kdy měl premiéru pilotní díl seriálu Průměrňákovi (v originále The Middle). Úspěšný americký sitcom, který odstartoval na stanici ABC a nakonec skončil na 215 dílech v devíti řadách, dodnes běží v tuzemských televizích. Co jste o něm netušili?

Seriál pojednává o každodenním životě pětičlenné rodiny ze střední třídy, která žije ve fiktivním městě Orson v Indianě. Úvodní díl měl premiéru 30. září 2009, ukončen byl na přání tvůrců po deváté řadě, jejíž hodinové finále proběhlo loni v květnu. Seriál, mimochodem velmi dobře hodnocený kritiky, získal nominace na celou řadu cen. A dobře si vede i u českých diváků, na filmových serverech má kolem 75 procent obliby.

Nesourodá pětice

Matka Frankie (Patricia Heaton), která pracuje jako prodejce aut v autosalónu, a její manžel, pohodář Mike (Neil Flynn) vychovávají tři děti. Nejstarší Axl (Charlie McDermott) je pubertální rebel, kterému je tak nějak vechno jedno - i prospěch ve škole. Sue (Eden Sher) je nešikovná puberťačka, která zkazí, co může, ale ani to ji neodradí a do všeho jde s nadšením, elánem a pozitivním myšlením. A nejmladší syn Brick (Atticus Shaffler) je zase podivín, který tráví nejvíce času v knihovně.

Tvůrci seriálu vložili do děje celou řadu zajímavostí - či spíše vtipů, kterým se občas zřejmě smějí jen oni sami. Tak třeba... Frankie se zmíní o tom, že Axl několikrát viděl film To byl zítra flám. Představitel Axla Charlie McDermott v něm skutečně hrál.

A nebo... Frankie neumí v Průměrňákových vařit. A stejně tak neumí vařit ani Debra ze seriálu Raymonda má každý rád, kterou Patricia Heaton hraje také...

​Klíčem k úspěchu je však laskavost, s jakou rodina řeší problémy běžného života. A také humor! Seriál je plný vtipných hlášek a my jsme pro vás vybrali ty nejlepší.

Podívejte se do galerie. 

Nejčtenější články