Close search

Brad Pitt: Dříve dostával za práci pouze několik tisíc, teď vydělává stovky milionů. Jak je utrácí?

Instagram Zdroj: Instagram

Hollywoodská hvězda Brad Pitt patří mezi nejúspěšnější herce současnosti. I když se na filmovém plátně objevuje pravidelně od konce osmdesátých let, svoji první zlatou sošku Oscara získal až po více jak třicetileté herecké praxi. Kolik ale slavná hvězda vydělává za své filmy a jak žije otec šesti dětí?

Brad Pitt sice získal svého prvního Oscara teprve před krátkou dobou, ale jinak se může pochlubit 106 různými oceněními a 186 nominacemi. Kromě toho patří Pitt mezi nejlépe placené herce v Hollywoodu. Americký magazín Forbes sice nevytvořil konkrétní vyčíslení jeho celkového majetku, vypočítal ale, že za pouhý rok 2016 si přišel na 31,5 milionů dolarů (709 milionů korun).

Jeho herecké začátky byly ale mnohem skromnější. Například ve filmu Thelma a Louise měl jen sedm minut promítacího času, za které dostal pouze několik tisíc dolarů. Avšak už v roce 1995 si Pitt vydělal 4 miliony dolarů (106 milionů korun podle tehdejšího kurzu) za film Sedm.

Produkční společnost

Jeho finanční příjmy ale nepocházejí pouze z filmových honorářů. Brad Pitt již dlouhé roky funguje jako producent. Vlastní produkční společnost s názvem Plan B Entertainment si založil s bývalou manželkou Jennifer Aniston v roce 2001.

Po rozvodu odkoupil její část firmy a úspěšně produkoval Oscarem oceněný snímek z roku 2015 Sázka na nejistotu, který celosvětově vydělal 133,3 milionu dolarů (3 miliardy korun). Finančně mnohem úspěšnějším byl ale první film, na kterém se jeho produkční společnost podílela, jelikož snímek Karlík a továrna na čokoládu po celém světě vydělal 500 milionů dolarů (12 miliard korun). Mezi další snímky, na kterých se Pittova firma podílela patří filmy Jíst, meditovat, milovat, 12 let v řetězech, nebo Moonlight.

Výhodná spolupráce

I velmi diskutovaný vztah s další partnerkou, herečkou Angelinou Jolie, Pittovi přinesl mnoho možností, jak zpeněžit svoji popularitu. Kromě toho, že za svůj herecký výkon ve snímku Pan a Paní Smithovi, kde se s Jolie při natáčení seznámil, dostal 20 milionů dolarů (480 milionů korun), tak pár později dokázal médiím velmi draze prodat fotografie ze svého soukromého života. Po narození jejich společných dětí, dvojčat Vivienne a Knoxe v roce 2008, prodali dosud neznámé snímky své rostoucí rodiny časopisu Hello! Za 14 milionů dolarů (238 milionů korun). Doteď se jedná o jedny z nejdražších fotografií vůbec.

Kromě vydělávání peněz se pár věnoval také charitě, založili spolu Jolie-Pitt Foundation, které věnovali 1 milion dolarů (23 milionů korun). Nebo také podpořili organizaci starající se ochranu přírody v Namibii 2 miliony dolarů (46 milionů korun).

Drahý rozvod

Ale kromě výdělků zažil Pitt také velké ztráty spojené s jeho rozchodem s Angelinou Jolie v roce 2016. Zdlouhavý a finančně náročný rozvod a rozdělení majetku Pittovi přinesl určité ztráty, jelikož si s bývalou manželkou musel rozdělit majetek v odhadované hodnotě 555 milionů dolarů. Velkým zdrojem sporů, který pokračuje i k dnešnímu dni, je boj o francouzskou nemovitost Chateau Miraval, kterou koupili v roce 2012 za 67 milionů dolarů (1,3 miliardy korun). Toto honosné sídlo se proslavilo po celém světě, jelikož herecký pár tady měl svatbu. Ale kromě má toho Chateau Miraval rozlehlé vinice, které vyrábějí víno.

Luxusní nemovitosti

Kromě francouzského zámku vlastní Pitt široké portfolio luxusních nemovitostí. Jeho skutečným domovem je rezidence ve městě Los Feliz v Kalifornii, kterou Pitt koupil v roce 1994 za 1,7 milionu dolarů (49 milionů korun podle tehdejšího kurzu). Údajně dlouhé roky kupoval pozemky v okolí, aby si zajistil co nejvíce soukromí.

Pitt a Jolie si pořídili dům v historické francouzské čtvrti New Orleans za 3,5 milionu dolarů (62 milionů korun podle tehdejšího kurzu). Chvíli byli sousedy s hercem Matthew McConaugheyem, dokud se sídlo nerozhodli prodat za 6,5 milionu dolarů (160 milionů korun).

Na španělské Mallorce vlastní Pitt rezidenci za 2,65 milionu dolarů (58 milionů korun) s výhledem na Baleárské moře. Kdysi si herec také pořídil luxusní panství v Beverly Hills, které sdílel s bývalou manželkou Aniston, V současné době je toto sídlo na prodej za 44 milionů dolarů (990 milionů korun).

PODÍVEJTE SE NA HOLLYWOODSKOU HVĚZDU BRADA PITTA:

Nejčtenější články

Zavří­t reklamu