Close search

Bizarní investice výherců v loterii: Co neobvyklého si pořídili lidé, kteří nečekaně přišli k milionům?

Pixabay Zdroj: Pixabay

O velké výhře v loterii sní mnoho lidí po celém světě. Co by ale byla jedna z prvních věcí, kterou byste si po získání pohádkového bohatství pořídili? Někdo si koupí auto, jiný dům, byli ale i tací výherci, kteří své peníze investovali do skutečně neobvyklých snů.

Někdo své štěstí v loterii zkouší pravidelně a snaží se tak přijít k bohatství, jiný si jenom čas od času zpestří život tím, že si koupí los. Peněžitá výhra ale rozhodně potěší každého, především pak, když se jedná o miliony. Moderní historie zná mnoho lidí, kteří v loterii vyhráli skutečné jmění. Některým tyto peníze zvedly kvalitu života, jiným jej zcela zničily. Pokud jste ale někdy přemýšleli, co byste si koupili po vysněné výhře, tady je několik příkladů toho, jaké bizarní investice dokázali šťastlivci se svými penězi uskutečnit.

Plastická operace sestry

Sarah Cockings byla studentkou, když v roce 2005 vyhrála 4,2 miliony dolarů. Vzhledem k tomu, že Cockings tvrdila, že má velmi blízký vztah s rodinou, utratila velkou část peněz za bydlení a auta pro své nejbližší, což není tou nejhorší investicí. Avšak později se rozhodla dopomoci své vlastní sestře k vysněnému vzhledu a zaplatila jí silikonové implantáty do prsou.

Politická podpora

Janite Lee vyhrála v roce 1993 díky loterijnímu lístku 18 milionů dolarů. A rozhodla se pro celkem neobvyklé uplatnění svých peněz – investice do politiky. Na jednu stranu je to sice celkem běžná praxe, kdy podnikatelé pomáhají finančně politikům a jejich stranám. Lee ale investovala velké peníze do podpory Demokratické strany v Jižní Koreji. Do toho ještě propadla gamblerství a utrácela více, než si i s výhrou mohla dovolit. V roce 2001 vyhlásila osobní bankrot.

Vlastní vodní park

Když v roce 2011 manželé John a Linda Kutey vyhráli skutečně velkou částku 28,7 milionů dolarů, rozhodli se za část získaných peněz vybudovat vlastní vodní park. A tak později věnovali 200 tisíc dolarů na vybudování Spray Park ve městě Green Island ve státě New York.

Prosazení marihuany

Dlouhých 43 let Kanaďan Bob Erb bezúspěšně hrál v loterii, v roce 2012 si po cestě na pohřeb svého otce koupil další loterijní lístek. Ten mu později přinesl pohádkovou výhru 25 milionů dolarů. Příležitostní dělník se následně rozhodl věnovat 1 milion dolarů nadaci, která prosazovala legalizaci marihuany.

PODÍVEJTE SE DO GALERIE NA BIZARNÍ ÚTRATY VÝHERCŮ V LOTERII:

Nejčtenější články

Zavří­t reklamu