Close search

Špatný výběr vysoké školy: Bill Gates i další miliardáři studovali jiné obory, než později potřebovali

wikimedia Zdroj: wikimedia

Při výběru vysoké školy mají již budoucí studenti většinou představu o tom, čemu by se v životě chtěli věnovat. V průběhu studijních let se ale může stát, že najdou jinou profesi, které se budou chtít věnovat. Mnozí celosvětově známí miliardáři jako Bill Gates nebo Jack Ma nevystudovali na univerzitě obory spojené se svojí následnou pracovní činností. Jaké zkoušky skládali nejúspěšnější lidé na světě?

Správná volba studijního oboru dokáže mladému člověku velice pomoci v následujícím hledání stabilního zaměstnání. Přesto pracovní úspěch rozhodně nezávisí pouze na získání diplomu. I když student získá titul z oboru zaměřeného na počítače a technologie, neznamená to, že dokáže rozjet úspěšný startup. A filozofický titul rozhodně nebrání absolventovi stát se úspěšným podnikatelem. Své o tom vědí i nejbohatší lidé na světě, jejichž vysokoškolská studia měla jen velmi málo společného s jejich nynější profesí.

Lékař z Dellu

Americký miliardář Michael Dell sice založil úspěšnou technologickou společnost, ale nikdy by k tomu nedošlo, kdyby dostudoval obor, který si na Texaské univerzitě vybral. Dell se měl totiž stát lékařem. Nyní ale nejspíš svého rozhodnutí nelituje.

Anglický Alibaba

Zakladatel internetového gigantu Alibaba, Jack Ma, vystudoval ve své rodné Číně obor zaměřený na anglický jazyk. Nyní se majetek jednoho z nejbohatších Číňanů odhaduje na 40 miliard dolarů (900 miliard korun), přesto měl Ma velké potíže dostat se na školu. U přijímacích zkoušek uspěl až na čtvrtý pokus.

Psychologie Facebooku

Jeden z nejbohatších lidí na světě a spoluzakladatel sociální sítě Facebook, Mark Zuckerberg, studoval na jedné z nejslavnějších univerzit na světě- Harvardu. Kromě počítačového oboru však studoval i psychologii. Později se ale rozhodl ze školy odejít a věnovat se naplno rozvoji Facebooku, který se svými spolužáky založil ještě během studia. Nyní se hodnota jeho majetku odhaduje na 79,3 miliard dolarů (1,8 bilionu korun).

Vizionář z Tesly

Miliardář a zakladatel automobilky Tesla, Elon Musk, který se proslavil svými myšlenkami o osídlování Marsu, vystudoval Pensylvánskou univerzitu, kde získala své diplomy skoro celá rodina nynějšího amerického prezidenta Donalda Trumpa. Musk získal bakalářské tituly z fyziky a ekonomiky. Později začal studovat na slavné Stanfordské univerzitě, ale tu po dvou dnech opustil a začal se věnovat podnikání.

Právník z Microsoftu

Bill Gates se kromě titulu druhého nejbohatšího muže na světě, s majetkem okolo 113 miliard dolarů (2,5 bilionu korun), může pochlubit také tím, že studoval práva na slavné Harvardské univerzitě. Zakladatel technologického gigantu Microsoft se ale rozhodl ve studiu nepokračovat a věnovat se budování své společnosti, proto ze školy dobrovolně odešel.

PODÍVEJTE SE NA MILIARDÁŘE, KTEŘÍ STUDOVALI JINÉ OBORY, NEŽ POZDĚJI VE SVÉ PROFESI POTŘEBOVALI:

Nejčtenější články

Zavří­t reklamu