Close search

Benefity i pracovní pohoda. Co všechno můžete chtít od budoucího zaměstnavatele?

Pixabay Zdroj: Pixabay

Poměry na trhu práce se silně změnily od dob, kdy zaměstnání hledali naše babičky a dědečkové. Mladší generace má v dnešní době úplně jiné požadavky a očekávání od svých budoucích zaměstnavatelů. Jaké nároky tedy běžně mívají mladí zaměstnanci?


Firmy teď musí myslet na blaho svých pracovníků více než kdy předtím. Generace mileniálů , mezi které se řadí lidé narození mezi lety 1980 a 1995, se k zaměstnání a volbě povolání staví zcela jinak, než její předchůdci. Mileniálové, nebo také generace Y, jsou připraveni na silné pracovní vytížení, které považují za určitý kariérní maraton. Po takovém výkonu ale také chtějí mít možnost si odpočinout a dobít baterky. 

Pracovní prostředí a kolektiv, ve kterém se pohybují, je také jedním z důležitých kritérií a představy o společnosti, které věnují část svého života, se odrážejí od vysokých standardů, které nabízejí nadnárodní korporace. 

Zajímavé ohodnocení

Ne nadarmo si v dnešní době uchazeči o práci mohou přečíst v inzerátech záhadnou poznámku: zajímavé ohodnocení. Firmy už totiž pochopily, že výše výplaty není často pro zaměstnance rozhodující. Je sice stále důležitá, ale mnozí například očekávají i benefity jako stravenky, multisport karty, firemní příspěvky na pojištění, nebo firemní mobily a notebooky. 


Vzdělání

Společnosti se nyní dostávají do pozice, ve které se musí hodně snažit, aby si své talentované zaměstnance udržely. Často tedy dochází k situaci, kdy musí myslet na budoucnost svého pracovníka a nabídnout mu možnost sebezdokonalování. To je totiž i jeden ze znaků, který je typický pro mileniály. Generace Y si díky důležitosti moderních technologií v jejich životě uvědomuje, že se musí neustále vyvíjet a zlepšovat. Firmy proto nabízejí svůj pracovníkům vzdělávací kurzy i koučinky.

Možnost volna

Volný čas, tedy chvíle strávené mimo počítač, mobil, nebo tablet, jsou pro mladou generaci při výběru práce zásadní. Mnozí zaměstnanci věnují velkou pozornost způsobu, jakým je organizovaný chod společnosti a jestli jim dokáže nabídnout dostatek volného času pro jejich odpočinek. 

Kariérní růst

Možnost kariérního postupu a rozvoje v rámci společnosti je pro mladé zaměstnance jednou z priorit, na které dbají při výběru nové práce. Pokud jim zaměstnavatel tuto možnost slíbí a později neumožní, často odchází hledat zajímavější šanci do jiné společnosti. 

Užívat si práci

Pro mladé zaměstnance je také velice důležitý příjemný kolektiv. Když v dnešní době nejsou neplacené přesčasy žádnou výjimkou, pak možná se ani nelze divit, že lidé nechtějí trávit svůj život v kanceláři, kde úřadují panovačný šéf.

Nejčtenější články

Zavří­t reklamu