Close search

Babišovy ženy: Blonďatou Moniku zná každý. Kdo je ale Babišova první žena?

wikipedia Zdroj: wikipedia

V posledních letech slýcháváme jen o jedné ženě po boku premiéra Andreje Babiše a to jeho druhé manželce Monice Babišové, se kterou má dvě děti Vivien (18) a Frederika (15). Kdo je ale jeho záhadná první žena, se kterou má premiér také dvě děti, Adrianu (39) a Andreje Babiš ml. (35), který se v posledních dnech hojně propírá v médiích.

Seznámení s Beatou

Okolo přelomu 60. a 70. let došlo v životě Andreje Babiše k osudovému setkání. Bylo mu mezi patnácti a dvaceti lety, když se na gymnáziu seznámil se svou pozdější manželkou Beatou Adamovičovou. Na prestižní bratislavské škole se však k sobě mladý Andrej a mladá Beata ještě neměli. Zamilovali se do sebe až později, když už každý studoval jinde. Beata šla na medicínu, Andrej vystudoval ekonomickou univerzitu.

Netrvalo dlouho a v roce 1979 se Babišovým narodila dcera Adriana, o čtyři léta později, v roce 1983, syn Andrej Babiš mladší. Ten je zároveň důvodem, proč se Babišova první žena dostává téměř dvacet let po rozvodu do hledáčku zájmu.

 

Z Beaty se stala Beatrice

Z Beaty se stala Beatrice patrně proto, že Babiš až do sametové revoluce působil coby zaměstnanec zahraničního obchodu na misi v Maroku, kde se mluví francouzsky. U této verze jména už zůstala a hodí se jí to i v současnosti, se synem Andrejem ml. totiž žije ve švýcarské Ženevě, jež je rovněž frankofonní. Na počátku 21. století se Beatrice a Andrej Babiš rozvedli. To už se český premiér znal se svou současnou manželkou Monikou Babišovou (44), kterou si po letitém vztahu a dvou dětech vzal až v roce 2017.


Beatrice dlouhou dobu žila střídavě v Bratislavě a Ženevě. Poté, co se Babiš ml. ocitl ve Švýcarsku se za ním do alpské země znovu přestěhovala. Český premiér ve čtvrtek večer tvrdil, že je s matkou svých dvou dětí kvůli kauze údajného únosu syna v kontaktu. 

Druhá žena Monika

Díky jejímu vzhledu si mnozí myslí, že je zlatokopkou a s Andrejem Babišem je jen kvůli penězům. Ona to vždy rezolutně odmítala. Monika Babišová se nechala už několikrát slyšet, že když se s Andrejem seznámila, byl "pouhým" obchodním ředitelem, zaměstnancem v Petrimexu s normálním ředitelským platem a rozhodně jeho majetek nedosahoval takových rozměrů jako dnes. Ani tehdy, ani teď jí prý nezajímá kolik její muž bere.

Monika a Andrej Babišovi už jsou spolu přes dvacet let. Seznámili se, když Monice bylo dvacet a Andrejovi čtyřicet. Oba sice v té době byli zadaní, nicméně Monika přiznala, že mezi nimi přeskočila jiskra hned při prvním setkání, nicméně vztah se rozvinul až později. I přesto, že už nějakou dobu používala příjmení Babišová, své ano si pár řekl až loni v létě.

Monika Babišová je celá dlouhá léta Andrejovi oporou. Nyní se věnuje interiérovému designu a charitativní činnosti. 

 

Nejčtenější články

Zavří­t reklamu