Close search

AquaBabes jsou zpátky, v úplně novém kabátě

Zdroj:

Talentová platforma AquaBabes se po roční pauze vrací na hudební scénu, a to v úplně nové podobě. Nyní se ještě více zaměřuje na přirozený talent a individuální styl jednotlivých zpěvaček. Dává tak vzniknout velmi atraktivnímu a kvalitnímu hudebnímu mixu, který produkčně zaštítil Jiří Burian.

První AquaBabes vznikly pod záštitou značky Aquila v roce 2014 s cílem najít a podpořit nové dívčí hudební talenty. Po roční odmlce pokračuje podpora mladých dívčích hudebních talentů zůstává i nadále hlavním cílem. Na své předchozí úspěchy však AquaBabes navazují novou, modernější formou.

Každé z děvčat má svůj vlastní styl i vlastní hudební projekty, a právě v tom je platforma podporuje. Tvorba hudby, textů i choreografie je tedy plně v rukách zpěvaček a jejich týmu. Vše je součástí autorského projektu AquaBabes, který vzniká na speciálních tvůrčích soustředěních. To si fanoušci mohou i ověřit prostřednictvím originálního časosběrného seriálu, který monitoruje celý tvůrčí proces od prvního setkání až po finální postprodukci.  Tvorba Aquababes je velice spontánní a organická. Do konce léta by AquaBabes měly vytvořit originální skladby i profesionální videoklipy. V tom jim pomáhá mimo jiné i kouč, mentor a producent Jiří Burian, který se zpěvačkami spolupracoval i na tvorbě již vzniklých songů Run this track a Living my life:

„Za ty roky, co dělám hudbu a produkci, jsem se podílel na několika projektech. Mám rád výzvy. Když přišla nabídka vybrat novou dívčí kapelu a napsat songy, zprodukovat, neváhal jsem. Nebylo jednoduché vybrat z tolika talentů čtyři, a tak nás napadlo vytvořit celou platformu AquaBabes. Kombinovat dívky podle stylu a nálady songů. Rád měním věci k lepšímu. Každá z dívek má talent, je osobnost, má zajímavý hlas a dobrou výslovnost, a to mě baví. Nejvíce mi imponuje kvalitní hudba, která má komerční potenciál. To je pro mě z hlediska songwritingu nejvyšší meta.”

V plánu je pak další pokračování i spolupráce se zahraničními producenty.

Kromě hudební tvorby na soustředěních se AquaBabes se svými písněmi vydají také na roadtrip po České republice. Fanoušci si tak jejich vystoupení budou moci užít ve vybraných městech naživo.

A kdo že jsou nové AquaBabes?

Simona a Denisa Katzer, 23 let

Dvojčata, jejichž kapela 20 Minutes existuje skoro 9 let, mají za sebou vydání jednoho EP a na druhém právě pracují - venku bude v červnu. Jejich hudební kariéra je bohatá, jely například turné s Mandrage jako vokalistky, vystoupily na Colours of Ostrava jako vokalistky Adriana T. Bella, vydaly 2 videoklipy, pravidelně jezdí hrát do Berlína a buskují různě po Evropě. Hudbou se živí a své autorské písně skládají společně. Spolupracují také s časopisem Forbes a objevily se i na titulní straně časopisu City Life či jako hosté ve Snídani s Novou. Probojovaly se do finále soutěže o nahrávání v Abbey Road s Benem Cristovao a zahrály si jako předkapela Lake Malawi. 

Eleni Michailidu, 23 let

Eleni pracuje jako managerka rodinného hotelu v Krnově, odkud pochází. Zpěvu se věnuje několik let a nyní intenzivně pracuje na vlastním debutovém albu. 

 

Alena Shirmanová-Kostebelová, 19 let

Nejmladší z AquaBabes je teprve 19 let a zrovna absolvuje maturitu na Gymnáziu Sokolov, pochází z Karlových Varů. Pod pseudonymem Aiko už stihla vydat EP album a pět videoklipů. Byla předskokankou koncertu Tamina i zahraničního fenoménu Princess Chelsea. Vystoupila na festivalech Sziget, Goodfest, iBug, Žižkovská noc, Praha Žije Hudbou. Zúčastnila se natáčení BalconyTv session v Miláně, Blackcoffeesession a vystoupila na Sofar Sounds v Newcastle a Budapešti. Byla také semifinalistkou Superstar v roce 2015. Hudbě se věnuje od 10 let, na kytaru začala hrát ve svých 15 letech. 

Huyen Vi Tranová, 23 let

V současné době studuje Prague College, obor Výtvarná umění a experimentální média. Zároveň pracuje jako floristka v Provoní. Kromě hudby se živí divadlem a tancem. Pod pseudonymem Viah vydala dva videoklipy a jedno album (Tears of a Giant) a byla také předskokankou zpěvačky Dido v pražském Forum Karlín. Je finalistkou letošního Czechingu Radia Wave. Měla na starost dramaturgii vlastní hudební události Calorific i sound design pro představení divadelního uskupení Lunar Collective v Divadle Archa v únoru 2019. Hudbě se věnuje 4 roky.

Zuzana Chalupová, 20 let

Zuzka prvním rokem studuje 3. lékařskou fakultu - obor Všeobecná sestra. Zpívá od dětství, takže prošla vším možným – nauka, sbory, školní kapely, hraní na nástroje. Zuzka se také v roce 2018 zúčastnila Superstar, v soutěži se probojovala až do semifinále.

 

 

Nejčtenější články

Zavří­t reklamu