Close search

Antonio Banderas znovu prodává stylový apartmán v New Yorku, který si před 15 lety pořídil s Melanie Griffith

Corcoran Zdroj: Corcoran

Antonio Banderas a Melanie Griffith se rozvedli před pěti lety a jednou z památek na jejich manželství je i elegantní apartmán na newyorském Manhattanu.

Španělský herec a jeho tehdejší manželka Melanie Griffith si apartmán pořídili v roce 2005 za 4 miliony dolarů (tehdy asi 95 milionů korun).

Byt se nachází ve čtvrtém patře budovy The Prasada, na jedné z nejžádanějších adres na Central Park West, a je hned přímo přes ulici naproti Central Parku.

Okno do parku

Dvanáctipatrová předválečná budova byla dokončena v roce 1907 a je v ní přibližně 40 samostatných bytů. Ten Banderasův nabízí nádherný výhled do protilehlého parku, který rámují velká okna.

Uvnitř je tak dostatek přirozeného slunečního světla a vzdušnost apartmánu podporují stropy ve výšce přes 3,3 metru. Jídelna, byť je vyvedena v temnějších barvách, je díky velkým oknům orientovaným do parku prosluněná stejně jako světelněji designovaný obývací pokoj. Všude je spousta dubového dřeva, ať už tvoří podlahu, obložení nebo lakované trámy.

K dispozici jsou také čtyři ložnice a čtyři koupelny, menší kancelář, několik velkých šatníků a elegantní osmiúhelníkový foyer, který příchozí hned naladí na to, jak stylový apartmán na ně čeká.

Antonio opět na trhu

Podle úředních záznamů o apartmánu koupil Antonio Banderas podíl své bývalé manželky Melanie Griffith v roce 2016 v rámci rozvodového vyrovnání. Není ale jasné, za jakou sumu. Ví se jen, že před dvěma lety byly poplatky spojené s užíváním bytu ve výši 8 448 dolarů (tehdy asi 184 000 korun) měsíčně.

Herec se byt snažil poprvé prodat v květnu 2018 za 7,95 milionu dolarů (171 milionů korun), ale nepovedlo se mu najít kupce. O dva roky později cena rozlehlé rezidence mírně klesla, nedávno se objevila na trhu za 7,4 milionu dolarů (175 milionů korun). V českých korunách jde o porovnatelnou sumu, protože kurz dolaru vzrostl oproti roku 2018 o téměř 2 koruny.

Na apartmán Antonia Banderase se můžete podívat do GALERIE:

Nejčtenější články

Zavří­t reklamu