Close search

Anna Wintour, předloha ostré šéfky z filmu Ďábel nosí Pradu: Jak žije nejvlivnější žena ve světě módy

Instagram Zdroj: Instagram

Žena s ikonicky střiženým mikádem nosí stále černé brýle, ale nikdy by se do této barvy neoblékla od hlavy k patě. Ostrá šéfredaktorka odešla v šestnácti letech ze školy. Přesto ve světě módy zazářila. Jako vášnivá milovnice tenisu přiznala, že by si chtěla zahrát se Serenou Williams. Co ještě o této ženě nevíte?

Na celém světě je velké množství šéfredaktorů. Jakmile se řekne šéfredaktor ve světě módy, všichni však myslí pouze na Annu. Anna se narodila 3. listopadu 1949 v Londýně, kde chodila na Collegiate School. Ve svých šestnácti letech ze střední školy odešla a přihlásila se do přípravného kurzu obchodního domu Harrods.

Hvězdná kariéra i bez vysoké školy

Kariéra módní ikony Anny Wintour začala v módním časopisu Harper’s Bazar. Odtud se pak přesunula do magazínu Vogue, kde vede americkou redakci.

Právě pod vedením Anny se americký Vogue, který byl předtím spíše časopisem o životním stylu, dostal zpět na výsluní. Zaměřila ho výhradně na módu. Za jejího působení vznikly časopisy jako jsou „Teen Vogue“, nebo „Vogue Living“.

Ďábel nosí Pradu. Opravdu?

Tento film viděla snad každá žena, která se aspoň trochu zajímá o svět módy. Hlavní postava, nekompromisní šéfredaktorka, byla inspirována právě Annou Wintour.

Mikádo jako poznávací znamení

„Vytvořte si svůj vlastní styl... ať je jedinečný pro vás a dobře identifikovatelný pro ostatní,“ říká Anna a svým účesem jde příkladem.

Tato žena sice udává módní trendy, které jsou stále nové. Nicméně ona sama v některých ohledech módě nepodléhá. Bez jejího ikonického mikáda, které nosí odmala, si ji nikdo nedokáže představit. Je možné, že její vlasy o ní mluví dost jasně. Ostré, elegantní, šmrncovní a vždy upravené.

Jejím poznávacím znamením jsou i sluneční brýle. Bez nich neodejde z domu!

Pro Annu je velice důležitá disciplína, kterou vyžaduje nejen od sebe, ale i od lidí okolo. Možná i díky disciplíně dosáhla takových výsledků, na které může být náležitě hrdá. Něco na tom ďáblovi, co nosí Pradu, asi bude.

Vášnivá milovnice tenisu

Tenis je její velkou vášní. Hraje ho vždy, kdy má čas. Kvůli tenisu si i ráda přivstane, klidně na pátou hodinu ranní. Patří také k pravidelným návštěvníkům turnaje US Open, který navštěvuje se svou dcerou.

Citáty Anny Wintour

„Módě jednoduše buď rozumíte, nebo ne.“

„Pokud nemůžete být lepší než vaše konkurence, alespoň se lépe oblékejte.“

NAHLÉDNĚTE DO GALIE JEDNÉ Z NEJUZNÁVANĚJŠÍCH ŽEN!

Nejčtenější články