Close search

Trump prodává luxusní sídlo: Podívejte se na haciendu, kterou ale nikdo nechce

Zdroj:

Americkému prezidentovi Donaldu Trumpovi se nedaří prodat rodinný klenot - nemovitost Château des Palmiers na karibském ostrově Svatý Martin. Z haciendy s výhledem na moře se tak stává nechtěné zboží. Mezi miliardáři a slavnými osobnostmi přitom není sám, komu leží stovky milionů v nemovitostech na prodej.

Slavné a bohaté osobnosti investují mnohamilionové částky do svých domovů. Někdy pro ně ale přestane být výhodné se o ně starat či v nich žít, proto se je rozhodnou prodat. V nabídce aukčních síní a realitních společností jsou desítky luxusních objektů, na které se zatím marně shání kupec. Jednou z nich je i karibská hacienda rodiny Trumpových na turisty oblíbeném ostrově Svatý Martin.

Předtím, než se Donald Trump stal americkým prezidentem, věnoval se investicím a realitnímu trhu. Jeho rodina podle serveru Business Insider vlastní přes své společnosti i luxusní areál s názvem Château des Palmiers. Nachází se na západním pobřeží ostrova Svatý Martin. Ve dvou budovách je celkem 9 ložnic, některé z nich s přímým výhledem na moře. K vybavení patří vyhřívaný bazén, fitness centrum, tenisový kurt a krytý bar, kulečník a jídelna. V nabídkách realitních kanceláří je zdůrazněno, že objekt je chráněný vysokými zdmi a bezpečnostními kamerami.

Nemovitost je na prodej od roku 2017, kdy její počáteční cena byla 28 milionů dolarů (627 milionů korun). Později majitelé požadovali 11 milionů (246 milionů korun) a nyní se cena opět vyšplhala na 16,9 milionů dolarů (378 milionů korun).

Michael Jordan, další nešťastník

Dalším, kdo má problémy s prodejem majetku, je jeden z nejlepších basketbalistů všech dob Michael Jordan. Cenu svého honosného domu ve státě Illinois tak musel už několikrát snižovat. Když se totiž v roce 2012 rozhodl pro prodej nemovitosti, požadoval za ni 29 milionů dolarů (podle aktuálního kurzu 649 milionů korun). V roce 2017 cenu snížil na 14,9 milionu dolarů (333 milionů korun) a stejnou částku nehledě na neúspěch požaduje dodnes. Pokud si dům najde nové majitele, budou si moci užívat krásné přírody v okolí, vlastního kina i profesionální tělocvičny.

Smolař 50 Cent

Slavný americký rapper a hudebník se již nějakou dobu potýkal s finančními problémy, kvůli kterým dokonce musel vyhlásit osobní bankrot. V roce 2015 se rozhodl prodat luxusní sídlo ve městě Farmington, stát Connecticut, za 18,5 milionů dolarů (403 milionů korun). O nemovitost ale nebyl zájem, hudebník proto snížil cenu na 8,5 milionů dolarů (190 milionů korun), což už byla skutečně obrovská sleva. Sídlo ale stále nenacházelo svého majitele, a tak musel 50 Cent s cenou opět dolů. Po dlouhých tahanicích se mu nakonec na jaře roku 2019 podařilo prodat dům, který novému majiteli nabídne 52 pokojů, za "pouhých" 2,9 milionu dolarů (65 milionů korun).

PODÍVEJTE SE DO GALERIE NA TRUMPOVO SÍDLO A DALŠÍ HACIENDY SLAVNÝCH NA PRODEJ

Nejčtenější články