Close search

Americký prezident vlastní sídla v hodnotě 2,7 miliard korun: Jak vypadají Trumpovy luxusní domy?

YouTube Zdroj: YouTube

Nynější americký prezident, Donald Trump, sice od prosince čelí impeachmentu a částečné kritice za zabití íránského vojenského velitele Kásima Solejmáního. I když nyní výsledek těchto událostí nelze předvídat, ale pokud by se nynější hlava amerického státu a realitní magnát chtěl uchýlit někam pryč od stresu, má na výběr z mnoha svých luxusních nemovitostí.

Předtím než se stal Donald Trump americkým prezidentem, prosadil se na místním trhu s nemovitostmi a později získal status realitního magnáta. Trumpova společnost vlastní nemovitosti napříč celými Spojenými státy. Ať už se jedná o města jako New York, Washington DC, Chicago, nebo San Francisco, jejich společná hodnota se odhaduje na 2 miliardy dolarů (45 miliard korun).

Avšak sám prezident se může pochlubit širokým portfoliem sídel, které vlastní. Trump má několik luxusních rezidencí, jejich hodnota je okolo 122 milionů dolarů (2,7 miliardy korun). Kde ale žije prezident, když se nenachází v Bílém domě?

Penthouse v Trump Tower

Předtím než se Trump chopil povinností prezidenta a přestěhoval se do Bílého domu, žil se svojí manželkou Melanií a synem Barronem v New Yorku. Jeho penthouse se nachází v takzvané Trump Tower a jeho cena se odhaduje na 54 milionů dolarů. Interiéry tohoto luxusního sídla jsou vybaveny nábytkem i dekoracemi ze 14 karátového zlatá, vynikajícím výhledem na slavný Central Park a prezidentův syn si údajně mohl užívat soukromí na svém vlastním patře.

Floridské rezidence

Nynější prezident USA se může pochlubit i několika nemovitostmi, které se nacházejí v americkém státě Florida. Jeho domy v této oblasti mají podle amerického magazínu Forbes aktuální hodnotu 25 milionů dolarů. Skutečná hodnota je 36 milionů dolarů, ale jelikož se domů týkají některé dluhy, magazín uvádí tuto částku. Na Palm Beach se také nachází slavné Trumpovo sídlo Mar-a-Lago, to ale spadá pod majetek jeho organizace. Toto přepychové sídlo má neuvěřitelných 128 pokojů a Trump jej koupil v roce 1985 jako zimní rezidenci. Později dům přebudoval na soukromý klub, kde každý rok pořádá novoroční ples, kterého se účastní mnohé celebrity i politici. I prezident zde s oblibou tráví svůj čas a rezidenci označil za zimní Bílý dům.

Sídlo Seven Springs

Když si chtěl dřívější realitní magnát odpočinout od ruchu velkoměsta, vždy se mohl vydat do svého sídla v Bedfordu, které se nachází 70 kilometrů od New Yorku. Tato rozlehlá rezidence nese jméno Seven Springs a majiteli nabízí 60 pokojů a 12 koupelen. Dvě křídla domu obývá služebnictvo a pokud si prezident s rodinou chtěli užít trochu zábavy, mohli vždy využívat svoji vlastní bowlingovou dráhu, nebo krytý mramorový bazén. Podle odhadů amerických médií má tato.nemovitost hodnotu 24 milionů dolarů (540 milionů korun).

Domy ve Virginii

Trump vlastní několik nemovitostí ve městě Sterling, ve Virginii, kousek od svého golfového klubu Trump National Golf Club ve Washingtonu. Společná cena sídel se odhaduje na 1,5 milionů dolarů (34 milionů korun).

Letní sídlo na ostrově

Spojené státy americké ale nejsou jediným místem, kde nynější prezident USA vlastní luxusní nemovitost. Patří mu také letní sídlo na ostrově Svatý Martin, které se nachází v Karibiku. Sídlo si Trump koupil v roce 2019 a dům nabízí svému majiteli 9 pokojů, 12 koupelen, vyhřívaný bazén a dvě přilehlé vily.

PODÍVEJTE SE NA LUXUSNÍ SÍDLA DONALDA TRUMPA:

Nejčtenější články