Close search

Amanda Bisk: Olympijský sen jí zhatila chronická únava, dnes pomáhá statisícům lidí

Instagram Zdroj: Instagram

Profesionální sportovci mají náročné přípravy. Může se zdát, že jsou neporazitelní, ale i jejich tělo jim někdy ukáže, že už nemůže. Amanda Bisk měla slibně rozjetou kariéru atletky, začala však trpět únavou a se sportem musela přestat. Z nemoci se dostávala pomalu. Musela se naučit poslouchat své tělo a odpočívat.

Pevné, pružné, zdravé, štíhlé a krásné tělo je snem každé slečny a ženy. Některá žena už přišla na to, že bez sportu a správné stravy to nepůjde. Jiná žena se naučila poslouchat své tělo kvůli zdraví. To je i případ Australanky Amandy Bisk, která měla ambice startovat na olympiádě. Zacvičte si s Amandou a získejte tělo, jaké má ona.

Amanda Bisk je propagátorkou jógy a zdravého životního stylu. Její Instagram sleduje 722 tisíc lidí. Od roku 2013 sdílí svoji filozofii se světem. Stala se trenérkou a kvalifikovanou lektorkou jógy.

Cesta za olympijským snem

Odmala věděla, že se chce stát olympijským atletem. Jako většina vrcholových sportovců tomu podřídila celý život a tvrdě dřela.

Připravovala se na Olympijské hry v Londýně. Za čas poznala, že není něco v pořádku. Snažila se zotavovat z náročných a vyčerpávajících tréninků, ale cítila se vyčerpaně. Nebyla ve své kůži, což bylo zvláštní, protože jinak je velmi temperamentní člověk plný energie. Její stav se nezlepšoval, ba naopak, příznaky se stále zhoršovaly a potřebovala mnohem více spánku. I když spala více, necítila se odpočatá, připadalo ji, že vůbec nespí.

Po návštěvě doktora a všech možných vyšetřeních stále nevěděla, co se s ní děje. Nebyla schopna zvládat náročný tréninkový plán. Po měsících jí byla diagnostikována chronická únava.

Týdny a týdny se vracela k normálnímu životu. V té době se potkala s trenérem Alexem, který jí byl oporou, protože sám byl vrcholovým sportovcem a kariéru musel ukončit kvůli zranění.

Nová životní cesta

Musela se úplně vzdát své sportovní kariéry. Bylo to tak bolestivé, že předstírala, že atletika v jejím životě vůbec neexistovala. Zjednodušila svůj život a obklopovala se přáteli, kteří ji pomáhali v těch nejhorších chvílích.

Díky zdraví, které nebylo ideální, se začala zabývat zdravím a výživou. Četla knihy, prozkoumávala internet a začala se řídit tím, co potřebuje její tělo. Pomalu ale jistě se jí vracely síly a začala se cítit lépe.

Mnohokrát se jí zdálo, že už se nikdy nebude cítit dobře, ale svou cestu nevzdala a nyní inspiruje statisíce lidí.

Pomáhá i aplikací

Amanda se stala velice oblíbenou a rozhodla se, že bude lidi více inspirovat. Vytvořila si svou vlastní aplikaci Fresh Body Fit Mind, díky které mohou lidé cvičit kdekoli, na dovolené, na cestách, nebo doma a  kdykoli se jim to hodí. Vybrat si mohou z široké škály cvičebních programů (jóga pro začátečníky, pokročilé, protahovací). Na jejích stránkách si můžete zvolit například třicetidenní výzvu.

NA FOTKY ÚŽASNÉ AMANDY SE PODÍVEJTE DO GALERIE:

Nejčtenější články

Zavří­t reklamu