Close search

6 důvodů, proč si pořídit psa z útulku

pixabay Zdroj: pixabay

Nejen kolem Vánoc se útulky plní opuštěnými pejsky, kteří z nějakého důvodu už nemohli zůstat u své rodiny. Takoví pejsci potom třeba i dlouhé roky čekají na novou šanci. Jenže ta třeba nemusí přijít nikdy. Spoustu lidí si kupuje štěňata přímo z chovu a není na tom nic špatného. Uvedeme vám ale 6 důvodů, proč si pořídit pejska z útulku.

1. Smutný příběh

Řada pejsků v útulku si sebou nese nějaký ne příliš veselý životní příběh. Někteří pejsci byli týraní, nedostávali to, co potřebovali, majitelé s nimi zacházeli špatně. Taková zraněná psí duše pak potřebuje lásku a péči a vy můžete být tím, kdo zklamaným pejskům může vrátit naději. Zkrátka budete mít dobrý pocit z toho, že jste pejska doslova zachránili před životem bez lásky a radosti. Pejsek vám to stonásobně vrátí.

2. Zaplní vám prázdné místo

Pokud máte v srdci prázdné místo, věnujte ho pejskovi z útulku. Ani netušíte, jak se vám život změní k lepšímu a jak budete vděční, že jste si vzali svého čtyřnohého parťáka z útulku. Zaplní váš život radostí a energií. Pejsek vás bude nade vše milovat a vy už se nikdy nebudete cítit sami.

3. Přišli jste o čtyřnohého kamaráda

Pokud jste přišli o svého mazlíčka a je vám po něm pořád smutno, je nejlepší čas na to zajít se podívat na opuštěné pejsky, kteří rádi zaplní místo u vás doma. I váš předchozí kamarád by si určitě přál, aby jste po něm už netruchlili a dali šanci dalšímu, který si to zaslouží.

4. Zlepšení kondice

Už pociťujete, že jste dlouho neudělali nic pro své zdraví a kondice vám pomalu ale jistě klesá. Nejlepší čas na to pořídit si domů chlupáče, který vás donutí chodit s ním ven pravidelně. Dlouhé procházky vás dříve nebavili, ale s věrným kamarádem vás to chytne okamžitě. Každodenní delší vycházky prospějí psovi i vám. Uvidíte jak za pár týdnů budete zpátky v kondici.

5. Ušetříte

Útulky v České republice darují pejsky zdarma. Většina štěňat od chovatelů stojí tísíce až desetitisíce korun. Za pejska z útulku tedy ušetříte a ten pocit z dobrého skutku je nevyčíslitelný.

6. Nemáte tolik starostí

Když si pořídíte štěně, je s ním spousta starostí. Pokud nemáte čas nebo člena rodiny, který je od rána do večera doma, je lepší si pořídit už většího psa. Ten je většinou už naučený čistotě a nebude vám čůrat po celém bytě, jako štěňátko. Také víte, co od pejska můžete čekat a na co je zvyklý. Ošetřovatelé v útulku vám rádi vždy povahu pejska představí a tak se vám nestane, že byste zjistili, že váš nový kamarád třeba nemá rád děti nebo ostatní psi.

 

Nejčtenější články

Zavří­t reklamu