Close search

5 kaváren, kam zajít o víkendu na opravdu pořádný brunch

Facebook/MůjŠálekKávy Zdroj: Facebook/MůjŠálekKávy

Není nic lepšího, než se v neděli dopoledne sebrat a místo kuchtění skočit na snídaňooběd neboli brunch do jedné z pražských kaváren. Přinášíme vám 5 nejlepších.

Kavárna Kaaba

Kousek pěšky od stanice Muzeum je kavárna Kaaba, kde si kromě nepřeberného množství koláčů můžete dát i vajíčka na tisíc způsobů nebo obložené chleby. Momentálně si můžete objednat vajíčka s avokádem a čerstvým sýrem, které normálně v nabídce nejsou. Prostředí je navíc božské, jelikož se jedná o retro design. Kvalitní káva je samozřejmostí.

Adresa: Mánesova 1624/20, 120 00 Vinohrady

Café Louvre

Café Louvre patří k nejstarším kavárnám u nás. Vznikla v roce 1902 v tehdejším Rakousku-Uhersku a inspirovala se jménem pařížského muzea Louvre. Scházeli se v ní velikáni jako Albert Einstein, Karel Čapek či Franz Kafka. Snídaní mají mnoho. Neuděláte chybu, když si objednáte domácí lívance s malinovým rozvarem, zakysanou smetanou a mátou. Vybrat si ale můžete i z ještě větších snídaní, jako je francouzská, severská nebo česká.

Adresa: Národní 22, Praha 1, 110 00

Café Záhorský

V Café Záhorský člověk není nikdy zklamán. Po čem chuťové buňky vždycky touží po ránu je anglická snídaně a tu tady mají báječnou. Zkusit můžete i McZáhorák, snídaňový burger s avokádem nebo vejce na několik způsobů. Kdo raději sladké, pro toho tu je borůvkové smoothie s mangem, jogurtem a chia semínky, lívance nebo croissant na sladko. Tak hurá do Dejvic.

Adresa: Eliášova 1, Praha 6, Dejvice 160 00

Můj šálek kávy

Přímo v srdci nového Karlína se nachází kavárna Můj šálek kávy. Zkušení vědí, že ani tam nebudou zklamáni. Stejně tak jako u předchozího tipu, i tady si můžete vychutnat anglickou snídani nebo vajíčka na různé způsoby. Na rozdíl od ostatních tu ale naleznete třeba neobyčejný chleba s tvarohem a marinovanými cherry rajčaty nebo pečené podzimní ovoce s jogurtem a müsli.

Adresa: Křižíkova 386/105, 186 00 Praha 8, Karlín

Bullerbyn

Mnohými zatím neobjevená je kavárna/restaurace Bullerbyn, která má brunche skutečně neotřelé. Nabízí totiž třeba zapékaná vejce v kokotce s estragonovým máslem a smetanou nebo vejce na hniličku s koriandrovou majonézou a himalájskou solí. Čekejte zde klasiku, to jistě, ale trochu jinou než obvykle.

Adresa: Chodská 17, Praha - Vinohrady

Nejčtenější články

Zavří­t reklamu