Close search

Rozchody slavných párů: Nejdražší rozvod v roce 2019 stál manžela 847 miliard

Profimedia Zdroj: Profimedia

Manželství je dlouhá a náročná práce, u které není nikdy možné předvídat konečný výsledek. Některá partnerství tak i přes mnoho let trvání dospějí ke konci. Kteří miliardáři a slavné osobnosti se v uplynulém roce rozhodli pro rozvod?

Rozchody dvou lidí, kteří si slíbili přízeň a své sliby stvrdili manželskou institucí, nebývají jednoduché a ani příjemné. Přesto jsou v dnešní době rozvody již zcela běžnou záležitostí a mnozí partneři se i po mnoha letech soužití rozhodnou jít každý svojí cestou. Výjimkou nejsou ani miliardáři a slavné osobnosti. Jediný rozdíl je ale v tom, že v jejich případě se často kromě běžného rozdělení majetku rozhoduje i o velkých finančních částkách. Které rozchody v uplynulém roce přilákaly velkou pozornost veřejnosti?

Jeff a MacKenzie Bezos

Zakladatel společnosti Amazon a nejbohatší muž na světě, Jeff Bezos, se dohodl se svojí nyní již bývalou ženou MacKenzie, že půjdou od sebe, když se provalila jeho nevěra. Ukázalo se, že Bezos měl vztah s dlouholetou rodinnou přítelkyní Lauren Sanchezovou. Bezosovi, kteří spolu založili internetového giganta Amazon a byli spolu přes čtvrt století, tak požádali o rozvod a následně se dohodli na rozdělení skutečně velkého majetku.

Bezosovo jmění bylo před rozvodem odhadováno na 157 miliard dolarů (3,5 bilionu korun). Ale vzhledem k tomu, že MacKenzie měla velký podíl na založení a rozvoji Amazonu, odnesla si z bývalého manželství velkou část společně nabytého majetku. Podle oficiálních sdělení si měla přijít na 38 miliard dolarů (847 miliard korun), což z ní udělalo čtvrtou nejbohatší ženu na světě. V rámci dohody se ale MacKenzie vzdala veškerých svých práv, které měla vůči novinám Washington Post, nebo k firmě Blue Origin (poskytovatel letů do vesmíru, pozn. red.). Bezosovi také zůstalo 75 procent jejich společného podílu ve firmě Amazon a veškerá hlasovací práva vůči této firmě bude mít v rukou také on. Takže i po rozvodu Bezos zůstal v čele pomyslného žebříčku nejmajetnějších lidí světa.

Colin Firth a Livia Giuggioli

Slavný britský herec, Colin Firth, který si zahrál ve filmech jako Králova řeč nebo Deník Bridget Jonesové, oznámil na začátku prosince, že se se svojí manželkou Livií Giuggioli rozcházejí. Nyní již bývalý pár strávil v manželském svazku 22 let. Pro rozvod se rozhodli rok poté, co vyšla najevo nevěra Livie, která svého manžela podvedla s mužem, který ji nějakou dobu dokonce pronásledoval. Slavní manželé se vzali v roce 1997 a mají spolu dva syny, Luca a Mattea. Jejich společné jmění se odhaduje na 25 milionů dolarů (563 milionů korun), není ale známé, jak se Firth a Giuggioli dohodli na rozdělení společného majetku a zda spolu uzavřeli předmanželskou smlouvu.

William a Elizabeth Shatner

Herec William Shatner, který se proslavil svojí rolí v seriálu Star Trek, se po 18 letech manželství rozvádí se svojí manželkou Elizabeth Shatner. Bývalý pár také oznámil svůj rozchod v první polovině loňského prosince. Shatner si během své herecké kariéry přišel na 100 milionů dolarů (2,25 miliardy korun). Jeho manželka je umělkyní a nyní bývalý pár čeká rozvod a soudní rozdělení společného majetku.

Kylie Jenner a Travis Scott

Televizní celebrita Kylie Jenner, která v letošním roce od amerického magazínu Forbes získala titul nejmladší miliardářky světa, se nehledě na svůj úspěch v podnikání rozhodla rozejít s partnerem Travisem Scottem. Jenner a Scott tvořili pár od roku 2017 a mají spolu roční dceru Stormi. Vzhledem k tomu, že bývalí partneři nebyli oficiálně sezdáni, nebude se Jenner nejspíš muset dělit o svůj majetek s bývalým partnerem.

Nejmladší miliardářka si dokonce na začátku prosince připsala další mnohamilionovou částku na svůj účet, jelikož svoji značku, Kylie Cosmetics, prodala společnosti Coty, která stojí za kosmetickou značkou Cover Girl. Celkový majetek mladé podnikatelky se tak nyní odhaduje na 1,2 miliardy dolarů (27 miliard korun). Její status nejmladší miliardářky ale čelil silné kritice, jelikož většinou se na tento seznam dostávají lidé, kteří ke svému jmění přišli vlastním úsilím. Mladá dívka je ale členkou slavného klanu, Kardashian-Jenner, a svoji slávu si založila na účasti v televizním pořadu, kde vystupovala celá její rodina.

PODÍVEJTE SE V NAŠÍ GALERII NA SLAVNÉ PÁRY, KTERÉ SE ROZHODLY PRO ROZVOD:

Nejčtenější články