Close search

10 nejoblíbenějších vánočních filmů, znáte je všechny?

theconversation.com Zdroj: theconversation.com

Vánoční čas už je za dveřmi a s sebou přináší nabité programy všech televizních stanic. Které se mezi sebou předhání, kdo se vytáhne lepší skladbou filmů na svátky vánoční. Vybrali jsme filmy, které si určitě nesmíte o vánocích nechat utéct. Patří také k vašim favoritům nebo byste výběr pozměnili?

Tři oříšky pro popelku

Vánoční klasika, bez které by to nebyly ty pravé Vánoce. Snad neexistuje nikdo, kdo by tento romantický příběh, jak chudé, odstrkované děvče ke štěstí přijde, neviděl. Přestože za dobu jejího vysílání, vzniklo mnoho alternativ na podobné téma. Klasika od Václava Vorlíčka je nenahraditelná.

Mrazík

Lidé s protiruským naladěním mohou mít určité námitky, ale když se zaměříme pouze na pohádku jako takovou, musíme uznat, že je to krásný a propracovaný kousek. Přesto, že oslaví již 54 let, jsou její postavy a příběh perfektně vymyšlené a zpracované. Marnivý Ivánek, zlá baba Jaga, rozkošná Nastěnka, rozmazlená Marfuša a dobrotivý Mrazík, jen těžko najdou mezi novodobými hrdiny konkurenty.

Byl jednou jeden král

Mnoho lidí tuhle pohádku přejmenovává na Sůl nad zlato, protože to je oč v ní běží. Král má tři dcery, kterým jednoho dne položí otázku, jak moc ho mají rádi. Jediná Maruška není marnotratná a odpoví upřímně, že jako sůl. Jenže to se panu králi, zrovna nezamlouvá. A jak je to dál, už jistě víte každý nebo se nechte překvapit.

Láska nebeská

Roztomilá romantická komedie o tom, jak může být láska pošetilá. Láska nebeská je film skládající se z několika příběhů, které se volně prolínají a všechny vyvrcholí na Štědrý den. Někdy se může divák v příbězích trochu ztrácet, ale po druhém, třetím shlédnutí už budete mít jasno a film si jistě oblíbíte.

Pretty woman

Jestliže stát se popelkou je sen každé náctileté dívenky, pak být Pretty woman je přáním každé nezadané třicítky. Jde vlastně o takovou alternativu Popelky pro starší ročníky. Asi není zrovna sen každé ženy praktikovat stejné povolání jako filmová Vivien na začátku příběhu. Ale být opečovávaná krásným, hodným a galantním milionářem, to už bychom si určitě líbit nechaly.

Sám doma

Kdo nezná roztomilého Kevina, který to nemá se svou velkou rodinou zrovna jednoduché a ještě musí likvidovat zlé lupiče, jako by nebyl. Na první díl navazuje několik pokračování, které už tak oslnivé jako první nejsou, ale i tak stojí za shlédnutí.   

Notting hill

A tentokrát je to trochu obráceně. Ona je slavná a úspěšná herečka, on obyčejný prodavač v knihkupectví, přesto mezi nimi vzplane láska. Nic není tak jednoduché jak se zdá. Nesmělý muž, se musí vypořádat s náhlým zájmem médií, který může vše co vzniká pokazit. I tenhle film, s mírně pohádkovým příběhem stojí za to vidět.

Grinch

Zelený, věčně mrzutý skřítek z Kdosic, který jediné co si přeje, je zničit Vánoce. Hraná verze s Jimem Carreyem je pro malé děti možná trochu moc drsná, ale nám se líbí. Příští rok ho možná vystřídá v kinech právě běžící animovaná pohádka, která bude pro vaše ratolesti mírnější a možná díky kresleným postavičkám i zábavnější. Ale klasika je klasika.

Prázdniny

Roztomilá komedie o tom, jak se vypořádat s rozchodem. Prostě odjeďte na druhý konec světa a třeba potkáte lásku svého života. Přes mnoho počátečních problémů nakonec Cameron Diaz i Kate Winslet své štěstí najdou.  

Hlava rodiny

Rodinná komedie, která je nabitá spoustou vtipných situací. Co všechno je třeba naplánovat na svatbu své dcery? Jak těžké je pro otce smířit se s dospělostí své dcerky, uvidíte, když si o svátcích tenhle film pustíte.

Přejeme, ať se u televize shodnete a nemusíte bojovat o ovladač až usednete o svátcích na gauč.

 

Nejčtenější články

Zavří­t reklamu