Close search

Stereotyp a hádky: Jak poznáte, že je čas se rozloučit?

unsplash.com Zdroj: unsplash.com

Přistihla jste se, že namísto poslechu hudby nebo čtení jen nepřítomně čekáte na zastávce a zíráte do prázdna? Hlavou se vám honí myšlenky, jestli jste neudělala/neděláte chybu. Váš vztah se nijak nevyvíjí, nebo se vyvíjí tak, že z toho úplně nadšená nejste. Co vám může naznačit, že byste měla partnera vyměnit?

Nezajímáte ho

Pamatujete si na svá první rande? Bavil vás svým smyslem pro humor a od smíchu vás bolely tváře, že jste ho prosila, ať už přestane. Teď? Možná to, že vás považuje za „samozřejmost“ ukončilo jeho snahu vykouzlit vám na tváři úsměv. Konverzace se začíná stávat nudnou a stereotypní, zahrnující otázky typu: „Jak bylo v práci?“. Je hezké, že se vás zeptal, jak jste se měla. Ale opravdu to chcete slýchat každý den, když už v práci nejste? A vlastně jste ani neříkala, že se má něco důležitého stát, tudíž jeho otázka je čistě a pouze „nutným zlem“ konverzační aktivity. Především je to ale jeho pohodlnost, lenost a rezignace na skutečný zájem o vaši osobu.

Není vám oporou

Je přirozené, že když vás něco trápí, první číslo na telefonním seznamu patří vaší nejlepší kamarádce. Protože je to žena a stejné pohlaví vám přeci jenom porozumí lépe než to mužské. Když ale není váš partner ani na místě druhém, není něco špatně? Vaše dlouholetá kamarádka se (dejme tomu) nepočítá, tudíž další osoba, které byste se měla svěřovat se svými problémy, by měl být váš přítel – pokud se tedy netýkají jeho, že. Ale když se to vezme kolem a kolem, i problémy týkající se jeho osoby byste s ním měla být schopna řešit. Pokud to nedokážete, zřejmě mu dostatečně nedůvěřujete. Bojíte se, že by vás nepochopil, urazil se, naštval. A to není partner vhodný pro život.


Nerozumíte si

Hádky a neshody patří ke každému vztahu. Žádný není jako obloha bez mráčku a kdo tvrdí, že ano, ten neměl pořádný vztah. Pokud je to vztah vážný a s partnerem plánujete i další budoucnost, rozmíšky rozhodně nejsou ku škodě, protože budete vědět, co od sebe navzájem očekávat a poznáte všechny své povahové rysy. Navíc následně může přijít tzv. usmiřovací sex, který je jedním z nejlepších. Na druhou stranu, pokud máte doma malou Itálii a ze servisu porcelánových talířů po babičce už se jen v koutku poličky krčí malý podšálek, protože zbytek už je dávno mezi odpadky – zamyslete se, zda vám to za to stojí. Menší neshoda není to samé co hádky přicházející ve stejném intervalu jako tramvaj v ranní špičce.

Nesnaží se

Stala se z vašeho vztahu rutina? Před usnutím, kdy slyšíte, jak tiše oddychuje, vzpomínáte na to, jak jste kdysi usnout nemohla, protože jste myslela na něj a těšila se, až ho uvidíte. Teď se radujete z noci, kdy vás nevzbudí jeho chrápání, nebo když si náhodou vzpomene, že máte mezi nohami místo, které udělá radost vám i jemu. Kdy to bylo naposledy? Když jste si koupila nové prádlo, abyste zmenšila stále narůstající dobu mezi okamžiky, kdy se z něj zas stane ten energický muž v posteli. Pokud si tedy nuceně „neodbude“ svých deset minut a pak se opět vrátí ke svému chrápacímu rituálu.

Nejčtenější články