Close search

Singles – lidé, kteří se rozhodli žít sami. Proč těchto lidí stále víc přibývá?

www.pixabay.com Zdroj: www.pixabay.com

Single znamená být svobodný. A proč je to v dnešní době tak populární? Samozřejmě se tu nebavíme o seniorech, kteří navyšují statistiky o jednočlenných domácnostech, ale o mladých lidech ve věku 25 – 45, kteří se rozhodli pro single život. To, že zrovna nemáte dlouho partnera, neznamená, že patříte mezi singles lidi.

Jak poznáte, že patříte do skupiny single lidí?

Tak zaprvé nejde o to, že jste jen sami, ale jde tu o to, jak si užíváte čas, když jste svobodní. Navíc sami být ani nemusíte. Můžete si užívat flirtování i nezávazného sexu.

Singles lidi poznáte podle toho, že jsou svobodní, nežijí s nikým na hromádce. Mají dostatek peněz, díky čemuž realizují své nákladné sny – móda, cestování. Životní styl se dá popsat jako nezávislý, ale tento stav je třeba si vybrat dobrovolně.

Singles mají jedno pravidlo, a to, si tento single stav užít na 100%! A v neposlední řadě, singles si svůj protějšek nehledají a svým stavem se absolutně netrápí.

Existuje samozřejmě i druhá skupina osamělých. Jako singles bývají označováni i ti, kteří si svůj „svobodný stav“ nezvolili ani trochu dobrovolně, jen ještě nenašli toho pravého. Takoví ale rozhodně nejsou se svým stavem spokojeni. Dalšími jsou ti, jejichž vyvolený partner již zadaný je. Pro některé je zase problémem si dlouhodobý partnerský svazek udržet.

Znamená to, že žijí celý život sami?

Ti praví singles partnera pro život cíleně nehledají, ale ani jim se láska nevyhýbá. Někteří do svého života partnera i přizvou, když si myslí, že by to mohlo být to pravé, ale ve většině případů potom nastává problém. A to hlavně kvůli tomu, že singles jsou zvyklý na své zájmy a mají své zvyklosti, kterých se nechtějí vzdát. Mají tvrdě vybudovanou kariéru a nebaví je dělat kompromisy, které jsou ve vztahu žádoucí.

Jaké jsou reakce na stále se zvyšující počty single lidí?

I společnost a trh začal reagovat na stoupající počty jednočlenných domácností. Můžeme si toho všimnout například u cestovních kanceláří, které nabízejí zájezdy jen pro singles, nebo tak, že se na trh dostávají menší spotřebiče s názvem „pro jednoho“. V novostavbách se momentálně objevuje více menších bytů, orientovaných jen na jednočlenné domácnosti.

Nejčtenější články