Close search

Proč si starší muži hledají mladší ženy?

Elitedate.cz Zdroj: Elitedate.cz

To, že si muži hledají mladší ženy není žádný společenský stereotyp, ono to tak opravdu je. Říkáte si, že šedesátníkovi stačí padesátnice? Omyl, vědci zjistili, že pro muže je atraktivní určité věkové rozpětí a toho se chtějí držet, i když je mezi nimi a partnerkou i třicetiletý rozdíl.

Mužská strategie je založena na přírodním výběru. Tzn., že muži mají od přírody zvýšený zájem o velmi mladé a potenciálně velmi plodné ženy.

Jenže ženy jsou při volbě sexuálního partnera často vybíravé, takže mnozí muži zůstávají sami. Alespoň do té doby, dokud se jejich vlastní sexuální touhy poněkud neumírní.

Lidé mají všeobecně tendenci setrvávat v dlouhodobých vztazích, což by ovšem nebylo možné, pokud by se všichni muži zaměřovali pouze na takto mladé ženy. Co jsou tedy ty nejhlavnější důvody toho, proč muži rádi hledají mezi mladšími ženami?

1. Chtějí omládnout - Mladá žena jim vlije krev do žil. Mají neustálou motivaci na sobě pracovat, hezky se oblékat, cvičit, být zkrátka aktivní. S mladou ženou si muži připadají mladí a atraktivní a proto s ní zůstávají ve vztahu. Zpomalují tím podvědomě své stárnutí. Je to něco jiného než přijmout svoje stáří a hledat někoho stejně starého.

2. Zvedne jim to sebevědomí -  Obecně vzato platí “mládí vpřed”. S mladou partnerkou si mohou muži zvýšit sebevědomí, jak v posteli, tak ve společnosti, kdy se s ní mohou chlubit. Dodává jim to pocit, že na to ještě “mají” i v jejich věku.

3. Chtějí být hýčkáni - Psychologové v tomto případě mluví o tzv oidipovském komplexu, kdy starší muži v mladé ženě vidí svoji matku, která se plně věnuje jenom jim, stará se o něho, hýčká ho a podobně. Přílišná odevzdanost ze strany mladé ženy někdy může škodit, ale muž si to dozajista chce užít.

4. Chtějí mít ještě děti - Mladé ženy starším mužům imponují také proto, že většinou nemají ještě vlastní potomky. Nemusí proto řešit její nevlastní děti a bývalé partnery. Zato oni mohou mít s mladou ženou dětí jako smetí. Starší muž si uvědomuje, že i když bude už na děti starý, mladá žena se o ně postará. To úplně se starší ženou, např. čtyřicetiletou neplatí.

5. Potřebují někoho ovládat -  A jak je známo, mladší partnerky jsou poněkud tvárnější než zralé ženy, které již mají jasno v tom, co mohou tolerovat a co ne. Dominantní muži tak mají jasnou převahu, protože co řeknou, tak to platí. Psychologové tento jev nazývají pro změnu otcovský komplex, kdy žena podřizuje svůj život staršímu a zkušenějšímu partnerovi.

 

Nejčtenější články

Zavří­t reklamu