Close search

Předstírání i rivalita. Jaké jsou znaky nepravé lásky?

pixabay Zdroj: pixabay

Současné vztahy můžeme rozdělit na vztahy neharmonické a vztahy harmonické, což je vyšší typ vztahů, který však není až tak častý. V neharmonických vztazích nejde o opravdovou lásku, jedná se spíše o určitou formu vzájemné závislosti. V těchto vztazích se učíme různé karmické lekce a dozráváme k větší vyváženosti. I to tedy patří k životu a k našemu vývoji.

Vztahy z rozumu

Když jsme ve vztazích, cítíme určitou nutnost v nich zůstávat. Mnoho dnešních vztahů je tzv. z rozumu. To znamená, že daný vztah oběma partnerům něco přináší, většinou po materiální stránce. Vychází z nějaké naší potřeby nebo touhy, abychom nebyli sami.

Podobná úroveň vědomí

Dalším znakem nepravé lásky je předstírání. Mnoho lidí se v běžných vztazích necítí úplně dobře a tam, kde je opravdová láska, se cítíme uvolnění, sebejistí a cítíme se být přijímáni takoví, jací jsme.

Tam, kde je nepravá láska, vztah působí nátlakově, zatímco harmonické vztahy plynou velice uvolněně a nenásilně. Láska  je něco, co se nedá vynutit a nikdy nemůžeme získat člověka, který o nás nestojí. Člověk, který o nás nestojí, s námi jednoduše nemá být.

Tam, kde je nepravá láska, je odlišná úroveň vědomí. Pokud je úroveň vědomí s patnerem natolik odlišná, že si nemáme o čem povídat, nemůže vzniknout žádný hlubší vztah. Tam, kde je opravdová láska, je vždy také podobná úroveň vědomí, potom si máme s partnerem pořád o čem povídat, nikdy se spolu nenudíme a rozumíme vzájemně tomu, co nám ten druhý chce sdělit.

Přítomnost ega

Tam, kde je nepravá láska, je vždy přítomnost ega a v mnoha vztazích partner nepodporuje toho druhého v jeho snech, protože tam je rivalita a soutěživost. Pravá láska vzniká tam, kde se lidské ego rozplyne, kde nás partner podporuje v našem poslání a raduje se z našich úspěchů.

Radost z naší přítomnosti

Nepravá láska je tam, kde jsme jenom tolerováni a snášeni, kde nejsme skutečně oceňováni. Oproti tomu ve vztahu, kde je opravdová láska, má náš partner radost z naší přítomnosti a oceňuje právě to, jací jsme.

Dalším znakem nepravé lásky je to, že náš vztah je pouhým představením navenek. V mnoha vztazích se lidé cítí úplně jinak, než jak ten svůj vztah prezentují navenek.

Upřímnost a rozvoj

Dost podstatným znakem nepravé lásky je neupřímnost. Bojíme se být upřímní, protože cítíme, že když budeme otevření, budeme více zranitelní a mnoho lidí se tohoto bojí. Ve vztahu, kde je láska opravdová, o sobě partneři vědí všechno, znají své obavy i to, co je činí opravdu šťastnými.

V nepravé lásce chybí rozvoj. Tam, kde je pravá láska, se oba partneři rozvíjí po všech stránkách a mají radost z rozvoje toho druhého.

 

Nejčtenější články

Zavří­t reklamu