Close search

Po rozchodu hlavně nic neuspěchejte. Kdy dát partnerovi druhou šanci?

Pixabay Zdroj: Pixabay

Najít si dobrého partnera, se kterým by bylo možné založit rodinu a nejlépe prožít celý život, bylo vždy těžké. V minulosti za mladé jedince sice často rozhodovalo sociální postavení nebo rodina, ale ani v naší době plné shonu a nedostatku času, to není jednoduché. Láska přichází zčistajansa, stejně jako mnohé rozchody. Má vůbec smysl dávat někomu druhou šanci?

Sociální sítě, seznamky, weby organizující společenské akce sice mohou pomoci při hledání vhodného pratnera. Ale jejich hlavní vymoženost, tedy snadný způsob navázání kontaktu, může být také jejich hlavním negativem. Lidé si často neváží toho, co získali snadno, a moderní technologie tomu velmi napomáhají.

Má tedy vůbec smysl partnerovi něco odpouštět a snažit se budovat vztah, když pomocí seznamky si brzy můžete najít novou partii? Rozhodně má, ale vždy záleží na konkrétní situaci.

Online začátky

Pokud váš vztah ještě není tak vážný a teprve se s možným budoucím partnerem seznamujete, je to vždy jako bruslení na tenkém ledě. Nikdy nevíte, co se může stát a v dnešní době právě moderní technologie velice napomáhají trendu, který se jmenuje ghosting. Díky tomu, že skoro kohokoli najdete online, již nemusíte pomalu vědět, jak se vlastně jemnuje a kde bydlí. I když v některých případech je to možná lepší.

Pak se vám ale může stát, že jste již v blízkém kontaktu s člověkem, který vám ale najednou zničehonic a bez vysvětlení přestane odepisovat, nebude zvedat telefonu a zcela zmizí z vašeho světa a vy ani nevíte proč. Celkem často se ale stává, že podobní lidé se po nějaké době opět ozvou a budou se snažit s vámi navázat vztah tam, kde před jejich „online zmizením“ skončil. V takovém případě rozhodně není dobré podobnému jedinci dávat druhou šanci. Tento člověk totiž již na začátku vašeho vztahu vám dal jasně najevo, že k vám nemá dostat úcty ani zájmu. A to ve svém životě rozhodně nepotřebujete.

Následky konfiktů

Pokud se ale s partnerem rozejdete například při nějakém konfliktu, i když to může znít nepravděpodobně, podobný vztah může mít ještě šanci. Pokud se rozhodnete, že to chcete znovu zkusit, máte také velkou možnost, že vaše láska bude růst dál. K tématu rozchodů se v rozhovoru pro Extralife.cz vyjádřil psycholog Jan Kulhánek z Psychoterapie Anděl. „Podle mé zkušenosti, pokud se jedná o impulzivní rozchod, tedy že jeden z partnerů při hádce bouchne dveřmi. U takového rozchodu je určitá možnost po uklidnění situace, že má cenu se k sobě vrátit a pracovat na vztahu. Když se ale jedná o dlouhodobě neřešitelné problémy, tak tam to obvykle nejde,“ uvedl Kulhánek.

Nejčtenější články

Zavří­t reklamu