Close search

Plánování svatby je jako druhé zaměstnání. Páry často děsí množství práce

YouTube Zdroj: YouTube

Je celkem zvykem si myslet, že na plánování svatby se těší každá nevěsta. Výběr květin, hudby, občerstvení a samozřejmě té nejdůležitější položky jakou jsou svatební šaty, musí být přece krásný proces. Částečně to pravda je, ale objem práce, který k plánování svatby patří, mnohé páry považují za naprosto neúnosný.

I když existují společnosti, které se zaměřují na přípravu svateb, mnohé páry se rozhodnout tohoto úkolu zhostit samy. Až s postupem času zjistí, jaké množství práce a zařizování mají před sebou. Podle britského průzkumu někteří mladí lidé jsou naprosto přesvědčeni o tom, že dnešní svatební přípravy jsou mnohem náročnější než třeba před dvaceti lety.

Ukázalo se, že pár se věnuje v průměru 9 hodin dohadování o tom, jak rozsadí své svatební hosty. Šest hodin za celkovou svatební přípravu trvá výběr a aranžování květin, osm hodin jednání s kuchaři a organizace pokrmů a celých jedenáct hodin může zabrat výběr ideálních šatů.

Plánování svatby se může někdy zvrtnout v druhou plnohodnotnou práci. Mnozí budoucí manželé většinou jako první položku na seznamu mají místo, kde se svatba bude konat. V jistém smyslu to je priorita, jelikož můžete mít hezké šaty a dobrou hudbu, ale špatně vybrané místo může poškodit celkový zážitek ze svatby. Dalším bodem většinou bývají hosté a těsně za nimi následují pokrmy, které se budou na svatbě podávat.

Jsou ale záležitosti, které podle partnerů v přípravě až tak nehoří a dají se vyřešit na poslední chvíli. Průzkum ukázal, že mnohé nevěsty zařazovaly výběr účesu, nebo make-upu až na konec seznamu.

Nehledě na to, jak dlouho přípravy trvají, nejdůležitějším aspektem vždy zůstává partner, se kterým složíte slib a radost, kterou prožijete na vlastní svatbě. Jelikož veselka se musí líbit hlavně vám, každému se totiž stejně nikdy nezavděčíte.

Nejčtenější články