Close search

Pevná rozhodnutí a fyzická zdatnost: Proč se otáčíme za potetovanými muži?

Pixabay.com Zdroj: Pixabay.com

Stačí si představit obyčejnou situaci. Jdete po ulici a když počasí přeje, je dost pravděpodobné, že potkáte značné množství mužů s krátkými rukávy. Není rukáv jako rukáv, a tak když kolem vás projde muž s krátkým rukávem s rukávem po celé paži, buďte si jistá, že se otočíte.

Rukávem na paži se myslí tetování, které začíná na zápěstí a táhne se až někam k rameni. Zdaleka nezáleží, co přesně je na mužově ruce vyobrazeno. Pokud kolem vás jen prochází, stejně byste toho moc neviděla. Už ale jen fakt, že je potetovaný zvýší vaši pozornost. Proč?

Možná je to známka toho, že jedinec, který se nechal vyzdobit, je jistým způsobem více odvážný, dobrodružný a dominantní. Ženy touží po alfa samci a muž s tetováním se očividně nebojí ukázat světu svůj názor. Kresbičky na jeho těle si doma žínkou totiž neumyje, tudíž je pevný ve svých rozhodnutích a hlavně jim věří.


Tetování je i otázkou zdraví. V mnoha ohledech je nebezpečné, ať už co se týká alergických reakcí, bakteriálních infekcí nebo nemocí přenášených krví. Tetovaný muž tedy vykazuje i tuhý kořínek. Známka fyzické kvality je pro ženu jednoznačně dobrým znamením.

To, co si muži nechají navždy zvěčnit na kteroukoliv část svého těla zřejmě objevíte, až když se lépe poznáte. Poté můžete dělat hlubší úsudky. Ale ten první dojem je ten povrchní, rychlý – postřeh, že vůbec nějaké tetování má. Ke zvýšení zájmu to rozhodně stačí a nenalhávejte si, že kdyby kolem vás nějaký takový počmáraný krasavec prošel, že byste se neotočila. Alespoň ze zvědavosti.

Nejčtenější články