Close search

Láska je láska. Co dělat, když zjistíte, že k vám vaše kamarádka cítí něco víc?

pixabay Zdroj: pixabay

Stalo se vám někdy, že jste zjistila, že má vaše kamarádka mimo mužů slabost také pro ženy? A mezi těmi ženami jste vy ta vyvolená? Někteří muži i ženy hledají svoji sexualitu celý život. U někoho se projeví náklonnost ke stejnému pohlaví často až když vyzkouší vztahy s pohlavím opačným.

Bisexualita se u lidí projevuje až se stoupajícím věkem a někdo zkrátka zjistí, že ho vzrušují obě pohlaví až později. Sociologické výzkumy ukazují, že až 60 % žen přitahují také ženy, 50 % z nich má o ženách sexuální představy a většina z nich se s jinou ženou také líbala. Většinou se bisexualita projeví až u vyzrálejších žen, není však výjimkou, že i mladší ženy začnou koukat po něžném pohlaví. Je to do jisté míry způsobeno i médii. Na každém rohu vidíme polonahé dokonalé ženy a občas některá z žen zatouží po zkušenosti se stejným pohlavím. Naopak homosexuální člověk rozpozná svoji orientaci celkem brzy.

Když tedy vaše dobrá kamarádka zjistí, že by se ráda intimně sblížila i se ženou, pokusí se o to právě s tou, kterou nejlépe zná. Vždyť o sobě vy dvě víte všechno, chodíte před sebou téměř nahé, není mezi vámi žádné tabu.

Jak tedy poznáte, že znamenáte pro vaši kamarádku něco víc? Dlouhou dobu nemusíte nic tušit, pak stačí společná párty, alkohol a zábrany jdou stranou. Obě se odvážete a kamarádka se odhodlá vás políbit. Nemusíte z toho ale hned usuzovat, že je bisexuálka. Ona fyzická přitažlivost a touha po romantickém vztahu je řízena odlišnými hormony. Můžete se tedy ženě líbit natolik, že s vámi chce zažít sexuální dobrodružství, ale ráno se zase normálně vrátí ke svému partnerovi. Pokud vám ale žena vyzná city, je nasnadě si uvědomit, jak to cítíte vy. Může se stát, že k vaší kamarádce cítíte to samé, ale pokud jste si jistá svojí heterosexuální orientací, taktně, ale narovinu jí řekněte, že vy to máte jinak než ona.

Opět jako v každé životní situaci je důležitá komunikace. Sexualita je velmi citlivé téma, zvlášť pro ženy. Proto se snažte, abyste dotyčnou nijak nezranila. Asi sama po nějaké době zjistíte, jestli to pochopila nebo se o vás stále snaží a začíná mít i nevhodné poznámky na vašeho partnera, pokud nějakého máte. Pokud si vás začne nárokovat a žárlit na vás, bohužel je pravděpodobné, že se na nějakou dobu budete muset přestat vídat. Přece nechcete přijít o vaše přátelství. Po tak velkém přiznání je dobré vyčkat, až si všechno sedne. Dejte tomu čas a hlavně se do ničeho nenuťte. Uvidíte, že zase přijde čas na to, abyste se s kamarádkou bavila o všem.

Nejčtenější články