Close search

Když vám bývalka vašeho přítele otravuje život: Jak ji definitivně odstřihnout?

Pixabay.com Zdroj: Pixabay.com

Váš vztah vzkvétá, všude jsou kytičky a duha, ale pak se na obloze zatáhne. Připluje mrak, který má podobu bývalé přítelkyně, a ten vám může svými přívalovými dešti doslova zatopit dům. Máte vodu ve sklepě, na stropě mokré mapy, špinavá okna. Žárlivá expřítelkyně může napáchat spoustu škod, a proto vám přinášíme pár tipů, jak mít na obloze stále jasno.

Bývalá partnerka vašeho přítele si může najít různé záminky, proč se s vaším milým „potřebuje“ znovu vidět. Mohou to být půjčené věci, které chce vrátit nebo společný mazlíček, jehož má nyní v péči váš přítel.

Potřeba navrátit knížku, která čirou náhodou zůstala v její poličce, než jejich vztah skončil, se nabízí jako skvělá záminka pro schůzku. Tomu nejlépe zabráníte tím, že ji půjdete vyzvednout sama. Samozřejmě by o tom váš přítel měl vědět, proto je zde důležitá komunikace.

Jestliže i on vnímá situaci stejně jako vy, máte vyhráno. Bude to váš parťák ve hře a společnými silami můžete vlézavé otrávené jablko od zlé královny zahodit na kompost. Stejně tak se zachovejte i v případě, že bývalka má nezkrotnou touhu vidět jorkšíra, kterého měli společně v péči. Pokud ho chce vyvenčit, místo setkání určete. Jestliže s partnerem máte společnou domácnost, rozhodně si ji nepouštějte do bytu. Samozřejmě má právo psa vídat, ale z nějakého důvodu mazlíček skončil u vás, tudíž paní jste tu vy. Nezakazujte jí kontakt s ním (bavíme se o psovi), ale na schůzky, kde jí psa půjčíte, opět choďte sama. Pokud plánovala, že se pod touto záminkou bude setkávat s vaším stávajícím, vaší přítomností jí nálada ztrpkne.


Sociální sítě dnes nabízejí stalking v nezměrné míře. Označuje se s ním na starých fotkách a píše k nim srdceryvné komentáře? Má ve svém profilu stále nastavené „ve vztahu s Pepa Jelínek“? Komentuje vám fotky z dovolené? Sleduje váš nebo jeho Instagram? Možností, jak vám neustále „pršet do sklepa“ má díky tomu mnoho. Nastavte si proto své účty na soukromé, vymažte ji z přátel. Jestli vám začíná „voda ze sklepa“ protékat až ke dveřím do kuchyně, zablokujte si ji. Rozhodně nereagujte na její výlevy, snižujete se tak na její úroveň a ke všemu uspokojíte její ego.

Nejdůležitější ale je, abyste o tom se svým milým mluvila. Je to chlap a chlapům nemusí dojít, že vás přítomnost jeho bývalé přítelkyně trápí. Když mu sdělíte své obavy, určitě vám rád pomůže vymyslet plán, jak mít vztah plný těch motýlků a včeliček a škaredý mrak jménem bývalka vymazat z předpovědi nadobro. Protože když se dva lidé mají rádi, tak si přece pomáhají, že?

Nejčtenější články