Close search

Kdo platí účet v restauraci? Podle herečky Reese Witherspoon je to vždy ona

YouTube Zdroj: YouTube

Placení účtu v restauraci bývá velice citlivou situací, která může přinést nepříjemné faux pas. Odpovědí na otázku, kdo by měl uhradit útratu, může být hned několik. Americká herečka Reese Witherspoon má ale jasno v tom, kdo musí účet za společné jídlo zaplatit. Podle jejích slov je to vždy ona.

Začátek druhé série úspěšného seriálu Sedmilhářky se blíží a jedna z hlavních představitelek Reese Witherspoon se mu snaží dělat reklamu, jak nejlépe může. Při jednom ze svých posledních rozhovorů vyjádřila své nespokojení s tím, že při schůzkách se svými hereckými kolegyněmi je to vždy ona, kdo musí zaplatit účet. „Víte, kdo platí? Já. Žádná z těch holek nikdy nevytáhne svoji kreditku,“ sdělila při rozhovoru Witherspoon.

Později ale představitelka Pravé blondýnky přiznala, tedy až po napomenutí, které přišlo od její kolegyně a herečky Nicole Kidman, že jednou účet uhradila Meryl Streep. Další z představitelek, Zoë Kravitz, se nechtěla nechat tímto výrokem zahanbit a uvedla, že když zaplacení útraty nabídla ona nebo Shailene Woodley, vždy se jim dostalo odmítnutí. Nepříjemnou situaci urovnala až herečka Nicole Kidman, podle která bylo správné, že účty hradila ona nebo Witherspoon. Obě totiž minisérii Sedmilhářsky produkují.

Kidman však svými slovy poukázala na velmi důležitý moment, který hraje roli v přetahování o účet. Při placení útraty samozřejmě velice často záleží na poměru, který mezi lidmi v dané chvíli existuje. Pokud se jedná o pracovní setkání, účet by si měl vzít na starost jedinec, který celou událost organizoval. Během posezení s přáteli záleží už na konkrétních jedincích. Rozdělení útraty samozřejmě není problém. Pokud se ale ozve magická věta: „Dneska je to na mně,“ bývá slušností, že při dalším setkání si úhradu na sebe vezme někdo jiný.


 

Nejčtenější články

Zavří­t reklamu