Close search

Kamarád taky rád. Přátelství s bonusem je někdy nejsnazší řešení, ale pozor na emoce

pixabay Zdroj: pixabay

Nemáte čas na vztah, ale občasnému sexu se nevyhýbáte. Máte kamaráda, který se vám celkem líbí. Je nezadaný a vy se jemu taky celkem líbíte. Tak a je to. Nic vám nebrání v tom, abyste se dohodli, že spolu budete jen nezávazně spát.

Hodně lidí je schopno „Friends with benefits“ provozovat dlouhodobě. Nejvíce si tento stav dopřávají single jedinci, kteří se zaměřují na kariéru a nechtějí svůj volný čas věnovat hledání partnera anebo zkrátka ten čas ani nemají. Zní to jako dobrý plán. Nemusíte se bát zklamání, neztrácíte čas s namlouváním a nemusíte se k nikomu vázat. Jenže zároveň riskujete vaše přátelství, které třeba už nějakých pár let před tím fungovalo.

Hlavně si před touto akcí vždy rozmyslete, co od toho očekáváte. Máte v hlavě pouze myšlenku na sex nebo by se vám líbilo, kdyby vás pak kamarád vzal ještě na kávu nebo v neděli do parku? V takovém případě se do toho nepouštějte. Pokud si umíte dotyčného představit jako svého partnera, nic s ním raději nezačínejte. Pokud byste se domluvili na schůzkách jenom za účelem sexu, je dost pravděpodobné, že se do něho zamilujete. Najednou vám bude vadit, že chodí na rande i s jinými ženami, začnete si ho nárokovat a problém je na světě.

Pokud kamarád vycítí, že byste ráda něco víc, pomalu z toho začne vycouvávat. V lepším případě přeskočí jiskra i u něho a vy můžete začít plnohodnotný vztah. Takhle to ale většinou nefunguje. Počítejte s tím, že kamarád bude opravdu jen kamarád i v posteli. Nikdy vám nebude šeptat do ouška, jak vás miluje, naopak vám bude schopný po sexu vyprávět o prsaté kolegyni, která k nim nastoupila do práce. Muži jsou v tomto ohledu chladnokrevnější. Opravdu je to je jenom pro otrlé.

Raději si dejte do hlavy, že po společně strávené hodince nebo dvou, si sbalíte svých pár švestek a vydáte se k domovu. Pokud se budete v jeho vůni „koupat“ celý den nebo budete nervózně sledovat telefon každých pět minut, je něco špatně a takový vztah ukončete. Je otázka, zda budete schopni spolu nadále fungovat jako kamarádi. Hold sex většinou zamíchá kartami a je nutné na toto myslet, ještě, než vás napadne myšlenka na přátelství s bonusem.

Nejčtenější články