Close search

Jak si najít partnera po třicítce, kdy už jsou všichni zadaní?

Pexels Zdroj: Pexels

Randění nikdy nebylo jednoduché. Hledat nové způsoby a triky, jak potkat toho pravého partnera, může vyčerpat i ty nejodolnější z nás. Hlavně když celkové snažení skončí nepovedeným polibkem na rozloučenou. A co si teprve počít ve chvíli, kdy vám je přes třicet a všichni kolem jsou už dávno zadaní?

Hlavně nepanikařit, to je asi základní pravidlo. Je potřeba si uvědomit, že věk je ve skutečnosti jenom číslo. Lidi nebudete přitahovat na základě dvojciferné kombinace, ale díky tomu, jací ve skutečnosti jste a co můžete druhým nabídnout.  

Rozdíl mezi randěním ve dvaceti a třiceti letech je, že když jste starší, tak víte, co od života chcete. A samozřejmě máte alespoň představu, nebo třeba i přesný seznam toho, co chcete od svého budoucího partnera. Tyto znalosti jste si získali v průběhu let za cenu mnoha zkušeností, často i nepříjemných a to může být pro vybudování nového vztahu problém. Zapomeňte tedy na kostlivce ve skříni, nebo alespoň je nepředvádějte hned na třetím rande, a dejte šanci něčemu novému. Po třicítce se také pomalu ale jistě začnou ozývat biologické hodiny a vy budete myslet na založení rodiny. V tuto chvíli už hledáte člověka, který by vás nejenom přitahoval, ale který by se stal dobrým partnerem. 

Kde ale vysněnou drahou polovičku najít? Možnosti jsou různé, záleží pouze na vás, kterou zvolíte. Můžete se s vervou pustit i do několika způsobů najednou. 

Zapojte přátele

Pokud jste jediní, kdo z okruhu vašich známých nemá partnera, pak lépe pro vás. Zadaní, pokud jsou tedy šťastní, si novou lásku hledat nebudou a vy můžete své přátele využít k nalezení té své. Tím není nutně myšleno, že by vás měli s někým seznamovat a dávat dohromady. Jen jim třeba naznačte, že byste rádi někoho potkali a pokud vás budou zvát na akci nebo koncert, tak rozhodně jděte. Na jednu stranu budete mít díky přítomnosti blízkých lidí pocit bezpečí a na tu druhou vám nic nebude bránit navázat konverzaci se zajímavým člověkem. 

Společné zájmy

Další možností je hledat partnera přes vaše zájmy, které byste potom následně mohli sdílet. Na internetu existují stránky, fóra a skupiny, které se věnují určitým zájmům. Ať už se jedná o tanec, jízdu na kole, šachy, nebo třeba divadlo veškeré tyto skupiny mají své online zázemí, kde s nimi můžete navázat kontakt. Pak už jen musíte sebrat odvahu a vyrazit ven za novými zážitky.

Seznamky

Online seznamky sem skutečně patří, ne ale ledajaké. Pro lidi, kteří už hledají serióznější vztah a životního partnera seznamky jako Tinder rozhodně nejsou dobrou volbou. Existují ale online stránky, které se zaměřují na třicátníky a starší. Rozhodně vám ani nikdo nebrání si založit účet na cizojazyčné seznamce a pokusit se najít lásku v zahraničí. Koneckonců, proč ne? Vždy je jen třeba si dobře prostudovat profil daných stránek, abyste si byli jistí, že jejich zaměření vyhovuje vašim potřebám. Pamatujte ale, že seznamování přes internet má svá pro a proti. Jejich jedinečné plus spočívá v tom, že navázání prvního kontaktu je celkem jednoduché. Na druhou stranu je těžké poznat, zda vám další uživatel nelže. Proto je vždy nutné si při online seznamování dávat pozor a netlačit na pilu. 

Nejčtenější články