Close search

Jak se může jmenovat královský potomek? Nejpopulárnější jména od 19. století

Instagram Zdroj: Instagram

Princ Harry a Meghan Markle zakrátko přivítají na svět svého prvního potomka. Dítě by se mělo narodit teprve za šest týdnů, přesto k sobě strhává obrovskou pozornost, ještě než vůbec spatřilo světlo světa. Mnohé totiž zajímá, jestli to bude holčička, nebo chlapec a jaké bude mít jméno. Znáte ta nejpopulárnější královská jména?

Další královské těhotenství rozžehlo euforii ve Velké Británii a ta se pomalu ale jistě šíří po celém světě. Windsorský palác oznámil v říjnu 2018, že tehdy ještě čerství novomanželé Princ Harry a Meghan Markle čekají své první dítě. Od té chvíle se neustále šíří spekulace o pohlaví, jménu nebo titulu pro dalšího královského potomka.

Sázky, které se uzavírají po celém světě, mluví jasně. Lidé věří, že se již brzy narodí holčička, kterou rodiče pojmenují po Harryho tragicky zesnulé matce Dianě. Jak je ale v královské rodině zvykem, Windsorský palác drží informace o pohlaví nebo jménu dítěte v tajnosti. Pro sázkaře a vůbec nadšence, kteří se těší na příchod nového královského dítěte to znamená, že si musí otevřít učebnice dějepisu a pořádně si je pročíst.

Není samozřejmě jisté, že se Harry a Meghan rozhodnou pojemnovat svého novorozence v duchu starých tradic a zvyků královské rodiny. Koneckonců Meghan Markle je původem Američanka a již nyní se chová velice odlišně od své švagrové Kate Middleton.

Pokud se ale narodí chlapec, je velmi pravděpodobné, že by mohl dostat jméno Albert. Toto jméno je totiž v královské rodině nejpopulárnější a od narození královny Victorie v roce 1819 bylo v rodině celkem 12 Albertů. Dále jsou v řadě po sobě jména jako George (celkem 10), Charles (8) a Edward (7).

Pokud na svět přijde dívka, je velká pravděpodobnost, že by dostala jméno Victoria na počest proslulé královny. Za posledních 200 let bylo v královské rodině celkem 9 Victorií. Mezi další oblíbená jména patří Mary (celkem 7), Louise (6) a Alexandra (6). Pokud by dívku rodiče pojmenovali Mary, mělo by to pro Brity důležitý význam, jelikož babička nynější královny Alžběty byla Mary. Dívka by také mohla získat jméno Alžběta na počest Harryho babičky.

Pokud se ale rodiče rozhodnou od tradic upustit, tak mezi velice skloňovaná jména patří Grace, Sofia a Spencer.

Nejčtenější články