Close search

Co dělat, když je partner náruživý a vy po častém milování netoužíte?

pixabay Zdroj: pixabay

Sex je bezesporu podstatnou součástí vztahu, ale každý má frekvenci potřeby jinou. Partneři by ideálně měli zvolit kompromis, ale když je míra odlišná až moc, těžko se s tím pracuje. Jak na to?

Existují lidé, kteří tímto problémem velmi trpí a nedokážou si s ním poradit. Když vás ženy občas bolí hlava, jste unavené nebo zkrátka nemáte na sex náladu, dá se to pochopit. Vážnější problém nastává, když nemáte chuť na sex zdaleka tak často jako váš partner. Pak už to může vážně ohrozit váš vztah. Není už ojedinělým případem, že v páru na sex nemá tolik chuť i muž a naopak žena strádá nedostatkem.

Ať už je to jak chce, platí důležité pravidlo: Ten, kdo má menší apetit, neměl by se do sexu nutit. Hrozí riziko, že se pro něho sex stane utrpením a vytvoří si tak averzi k jakémukoliv fyzickému kontaktu s partnerem. Dámy, ruku na srdce, určitě každá z vás někdy zažila, že vám byl už partner odporný a představa sexu s ním vás děsila. V takovém případě už je malá šance na záchranu vztahu. Snažte se do takového stádia vůbec nedojít a začněte řešit problém včas.

Otevřeně si o tom s partnerem promluvte. Pokud nepochopí, že má zvolnit a přizpůsobit se vám, evidentně za to nestojí. Ono vytvořit si v hlavě blok není vůbec těžké, proto vysvětlete partnerovi, aby změnil postoj, pokud o vás stojí, jinak o vás může přijít. Pokud byste se dozvěděla, že partner vyřešil toto vaše společné úskalí nevěrou, můžete mu vystěhovat kufry okamžitě.

Stačí se podívat na tuto věc z druhé strany. Vždyť to, že on potřebuje sex denně nebo několikrát týdně, není váš problém, nýbrž jeho problém. Nemusíte se tedy cítit špatně, že vy jste ta divná. Jestli se vám milování s partnerem líbí, akorát ho nemusíte mít tak často, vůbec se za nic neobviňujte. Partner může svoje vysoké libido ukojit masturbací a vůbec vás nemusí obtěžovat. Dohodněte se spolu, že vás do ničeho odteď nebude nutit a budete mít spolu sex až tehdy, budete-li ho chtít vy. Jen v tomto případě si nezablokujete hezký vztah k sexu a partner si ho s vámi o to víc užije. Pokud partner na tuto podmínku přistoupí, můžete si gratulovat. Potkala jste muže s velkým M a evidentně mu na vás záleží, což je na vztahu dvou lidí to nejpodstatnější.

Nejčtenější články

Zavří­t reklamu