Close search

Život mimo seriál Hra o trůny. V jakých dalších filmech si zahráli známí herci?

Film District Zdroj: Film District

I když se to nyní po mnoha letech vysílání seriálu zdá skoro nemožné tak herci, kteří ztvárnili nyní již legendární postavy, si zahráli i v jiných filmových počinech. Znáte jejich nejslavnější role mimo seriál Hra o trůny?


Představit si herce ze seriálu Hra o trůny v jiných rolích, může být pro skalní fanoušky a příznivce těžké, přesto finální řada jednou skončí a herci si budou muset hledat nové uplatnění. A někteří z nich se díky svému talentu objevili i v dalších rolích.

Emilia Clarke

Krásná a silná matka draků se chopila odvážných ženských rolí a diváci ji mohli například vidět ve filmu Solo: Star Wars Story. Clarke ale nehraje jenom drsné holky, objevila se také v romantickém ve filmu Než jsem tě poznala.

Kit Harington

Herec, který ztvárnil postavu Jona Sněha zatím neměl moc šťastnou ruku ve výběru filmů. Asi nejznámějším filmem, ve kterém se objevil, je snímek Pompeje z roku 2014. Nyní si ale trochu polepšil a v roce 2018 ozvučoval pro animovaný film Jak vycvičit draka 3.


Lena Headey

Tato herečka, která velmi věrně zahrála postavu královny Cersei byla známá již před natočením seriálu Hra o trůny. Objevila se například v televizním seriálu Terminátor: Příběh Sáry Connorové, nebo ve filmu 300: Bitva u Thermopyl.

Nikolaj Coster-Waldau 

Seriálového Jaimeho Lannistera diváci mohli vidět ve filmu Bohové Egypta, který se promítal v kinech v roce 2016. Předtím si ale herec také zahrál například v hororovém snímku Mama.

Peter Dinklage

Herec Peter Dinklage hraje poslední dobou ve velmi úspěšných a oceňovaných filmech. Jeho fanoušci ho mohli vidět ve snímku Tři billboardy kousek za Ebbingem, který získal Oscara a například ve snímku Avengers: Infinity war.

Sean Bean

Představitel Neda Starka měl ještě před natočením seriálu Hra o trůny za sebou mnoho úspěšných filmových počinů. Jeho nejznámější rolí asi zatím byla postava Boromira z trilogie Pán prstenů. Bean si ale také zahrál například ve filmu Anna Kareninová nebo Troja.

Sophie Turner

I když mladá britská herečka teprve svoji kariéru rozjíždí, už má za sebou například natočení několika úspěšných snímků jako X-Men: Apokalypsa a brzy přijde do kin pokračování X-Men: Dark Phoenix.

Podívejte se v galerii na snímky z filmů, ve kterých se objevili herci ze seriálu Hra o trůny. 

Nejčtenější články

Zavří­t reklamu