Close search

Ženě našli pod očním víčkem čtyři živé ploskočelky. Hmyz se živil jejími slzami

Wikimedia Commons Zdroj: Wikimedia Commons

Každý z nás alespoň jednou v životě zažil bodnutí včelou nebo vosou. Skutečně nepříjemný a bolestivý pocit, který v mnohem horším případě doprovází alergická reakce, rozhodně nejde zařadit mezi příjemné zážitky. Mladá žena ale zažila situaci jako z hororu, když po nějaké době zjistila, že má pod očním víčkem čtyři živé ploskočelky.

Bez přítomnosti hmyzu na planetě by došlo k naprostému zničení našeho ekosystému, takže na jednu stranu musíme o jejich blaho pečovat být jim vděční. Na druhou stranu nás hmyz dokáže často potrápit, hlavně v letních měsících, kdy všudypřítomné a dotěrné vosy, nebo mravenci dokáží nadzvednout ze židle i toho největšího milovníka přírody. 

Přesto nic z toho nejde srovnat s neuvěřitelným zážitkem, který se stal devětadvacetileté ženě z Thajska. Lékaři totiž v nemocnici zjistili, že se jí pod očním víčkem skrývaly čtyři živé ploskočelky. 

Podobný nález se podle místních lékařů stal vůbec poprvé na světě. Ploskočelky patří mezi velmi malý druh hmyzu, který svým vzhledem velmi připomíná včelu. Žijí v koloniích a hnízda si budují pod zemí, ve kterých si buňky dokážou uspořádat do tvarů nápadně připomínající plástve, které jsou ale vyrobeny z půdy a ne z vosku.

Mladá žena se rozhodla jít do nemocnice poté, co jí oteklo oko a ona začala pociťovat velmi silnou bolest. Lékaři při prohlídce s údivem zjistili, že pod očním víčkem se skrývaly čtyři živé ploskočelky, které se dokonce začaly živit slzami ze slzného kanálku. Po odstranění hmyzu lékaři slibují, že se žena plně zotaví, hlavně díky tomu, že si nateklé oko nemasírovala rukou a raději vyhledala odbornou pomoc. 

Sama žena ale netuší, jak se jí hmyz pod oční víčko dostal. Údajně si ničeho nevšimla a ani ze začátku nic necítila. Problémy se ji ale začaly objevovat ve chvíli, kdy na místním hřbitově pečovala o hrob jednoho ze svých příbuzných. Ploskovčelky jsou velmi malé a tak je možné, že dokázaly nepozorovaně vletět pod oční víčko mladé ženy. Podle lékařů je tento případ každopádně první svého druhu. 

Nejčtenější články