Close search

Záhada přízračných černookých dětí: Proč se zjevují a kdy mohou člověku ublížit?

Pixabay Zdroj: Pixabay

Lidstvo miluje tajemné a strašidelné historky. Jedněmi z nejméně objasněných jsou ty o tzv. černookých dětech. Příběhy o tom, že je někdo někde zahlédl, se množí, ale vysvětlení, co jsou zač, proč se zjevují nebo co od nás chtějí, zatím nikdo nepřinesl.

Bytosti odjinud

O nadprůměrně inteligentních indigových dětech jste pravděpodobně slyšeli. Ale co o těch černookých? První historky o nich se ve Spojených státech objevily už v 50. letech minulého století, pak v letech 80., největší pozornosti se ale černookým dětem dostává od roku 1998, kdy se údajně ve stejnou dobu objevily na několika místech v Oregonu a Texasu.

Novinář Brian Bethel byl jedním z těch, kdo se tehdy s přízraky setkal. Na základě své zkušenosti a dalších děsivých svědectví napsal o zvláštních stvořeních několik článků. Pak se záhadného fenoménu chytily bulvární časopisy, následně internet a samozřejmě i lidová tvořivost poháněná divokou představivostí. Je jen na vás, zda příběhům o dítkách s tmavýma očima bez bělma věříte, nebo ne. Pokud volíte první možnost, měli byste o nich vědět následující…

Tři klepnutí                                                                                                  

Ačkoliv příběhy o černookých dětech se různí, je řada věcí, které mají vyprávění společné. Svědci je většinou popisují jako děti ve věku od 6 do 16 let, často se zjevují ve dvojicích, pochopitelně v noci a mívají obličej zakrytý kapucemi. Mnoho lidí se s nimi setkalo u sebe doma nebo v autě. Děti o sobě většinou dají vědět klepáním, buď na dveře domu či bytu, nebo na okénko auta a mnohdy jde o sadu tři zaklepání za sebou. Ti, kteří je viděli, vypověděli, že mluví podivným hlasem, který je na první poslech dětský, ale je na něm cosi zvláštního – zní chladně, bez emocí. Nezvaní návštěvníci většinou žádají o vpuštění do domu, o svezení na nějaké místo nebo o zapůjčení telefonu. Až pokud člověk několikrát odmítne děti odhalí svá temná kukadla.

Téměř všichni účastníci setkání se shodují, že po pohledu do očí bez bělma se jich zachvátil agresivní, smrtelný strach a jejich tělo se rozklepalo chladem. Posléze přízraky samy od sebe zmizí. K tomu, aby se k člověku přiblížily, děti potřebují výslovné svolení. Pokud jim ho nedáte, jste v bezpečí. Ti, kteří je pozvali dál, většinou krátce na to utrpěli úraz nebo se u jejich blízkých projevila nějaký vážná nemoc.

Konec světa?

Kým tedy tyto zvláštní děti vlastně jsou? Někteří záhadologové tvrdí, že jde o duchy dětí, které opustily svět násilnou cestou, oběti válek a vražd. Takoví duchové jsou ti nejnenávistnější ze všech. Jiní zase nabízejí výklad, že děti s černýma očima zvěstují konec světa, ti mírnější mluví „pouze“ o konci civilizace. Pokud je to pravda, dá se vzhledem k ekologické situaci naší planety zřejmě očekávat, že v nejbližších letech se výskyt temných dětských přízraků rapidně zvýší.

Ale možná je to prostě jenom obyčejná legenda…

Nejčtenější články