Close search

Umělkyně pózuje jako mrtvá na historických místech, vyfotila se i u katedrály Notre-Dame

Instagram Zdroj: Instagram

Díky sociálním sítím již dávno není potřeba prezentovat své práce v klasických galeriích. Mnozí mládí tvůrčí tak nemusí splňovat žádné podmínky ani speciální požadavky a mohou popustit uzdu své fantazii. Mladá Američanka se také rozhodla nechat v historii umění svůj odkaz a začala se fotit v neobvyklé poloze evokující smrt na nejznámějších turistických místech.

Potřeba sebevyjádření je člověku vlastní již desítky tisíc let. Lidstvo prodělalo dlouhou cestu od prvních jeskynních kreseb až po postmoderní umění. Moderní technologie nás posouvají ale o něco dále díky svým možnostem a poskytují mladým umělcům více prostoru pro vlastní tvorbu.

Američanka Stephanie Leigh se rozhodla pomocí svého instagramového účtu Stefdies prezentovat fotografie, na kterých leží jak dlouhá, tak široká na oblíbených turistických destinacích. Leigh se tak již stihla vyfotit před Effifelovou věží, mostem Golden Gate i nedávno vyhořelou katedrálou Notre-Dame.

Na fotografiích mohou zájemci vidět, že její pózy, které evokují smrt, často vyvolávají zájem u kolemjdoucích turistů i místních obyvatel, kteří často zůstávají v údivu stát a Leigh pozorují. Je možné, že jednoduše nevědí, zda se umělkyni ve skutečnosti neudělalo špatně a jestli nepotřebuje lékařskou pomoc.

Podle svých slov chce mladá Američanka rozpoutat diskusi ohledně lidské smrtelnosti, pomíjivosti a hranicích fantazie. O svých pracích také mluví jako o "anti-selfie" a důležité podle ní je, najít dobré místo, díky kterému by mohla vytvořit provokativní snímek.

Mladá umělkyně se také před týdnem nechala vyfotit ve své posmrtné póze před nedávno vyhořelou katedrálou Notre-Dame. Její fotografie, která vzdává hold architektonickému skvostu, vyvolala u jejích sledujících velmi pozitivní reakce.

Podívejte se na kuriózní fotografie v naší galerii.

Nejčtenější články