Close search

Robert De Niro a Leonardo DiCaprio se poprvé sejdou ve filmu. A nabízí v něm roli jednomu šťastnému fanouškovi!

Melco-Crown Entertainment (MCE) Zdroj: Melco-Crown Entertainment (MCE)

Robert De Niro formoval s Martinem Scorsesem díky filmům jako Zuřící býk nebo Taxikář světovou kinematografii druhé poloviny minulého století. Pak převzal štafetu režisérova dvorního herce Leonardo DiCaprio a vznikl třeba Vlk z Wall Street. Nyní se u jednoho projektu konečně potkávají všichni tři.

Scorsese začal s De Nirem točit téměř před padesáti lety a z jejich spolupráce vzešlo devět celovečerních filmů, přičemž ten poslední, Irčan, je z loňského roku. A tak, jak téměř vždy udávala dvojice filmařské trendy, bylo tomu i teď. Trojhodinový opus Irčan se totiž nepodíval do kin, protože vznikal přímo pro Netflix.

Scorsese a patrně největší hvězda své generace DiCaprio stihli v posledních dvaceti letech pět filmů a slavný tvůrce si díky mladému herci konečně z celkových čtrnácti nominací na Oscara odnesl prozatím jediného, za krimi Skrytá identita (2007).

Velká trojka

Když se před kamerou legendárního Martina Scorseseho mají úplně poprvé sejít dva jeho dvorní herci, giganti svých generací, je to velká věc. Půjde o snímek Killers of the Flower Moon, jehož literární předloha od Davida Granna vyšla loni v českém překladu s více vysvětlujícím názvem Krvavé prachy - Osedžské masové vraždy a zrod FBI.

Zatím není jasné, jak to bude s distribucí nákladného projektu za téměř 200 milionů dolarů (5 miliard korun). Spekuluje se, že souboj o práva svedou Netflix a Apple TV. A natáčení se asi mírně posune kvůli přetrvávající pandemii koronaviru.

Ale už teď je možné zkusit štěstí a získat v něm malou chodící roli a také strávit jeden den se Scorsesem, De Nirem a DiCapriem, jít s nimi na oběd a pak i na slavnostní premiéru.

Hvězdy shánějí jídlo

Oba herci se totiž zapojili do výzvy All In Challenge, která díky celebritám napříč různými spektry zábavy získává prostředky pro America's Food Fund, organizaci založenou DiCapriem a Laurene Powell Jobs.

Snaží se tak získat prostředky pro další organizace jako je třeba No Kid Hungry a zabezpečit jídlo lidem postihnutým pandemií koronaviru, v jejímž důsledku se ztrácejí tisíce pracovních míst. America's Food Fund už v první den založení získala přes 12 milionů dolarů (300 milionů korun), a kromě pětimilionové injekce od Laurene přistál na účtu i milion od Oprah Winfrey.

Pokud jste někdy přemýšleli, jaké to je spolupracovat s velkým Martinem Scorsesem, tohle je vaše šance," říká DiCaprio a posílá fanoušky, aby v rámci svých možností přispěli na webu All In Challenge. A jeden z nich získá možnost setkat se s legednami.

Na kompletní spolupráci Martina Scorseseho s Robertem De Nirem a Leonardem DiCapriem se můžete podívat v GALERII:

Nejčtenější články